Online cvećara Dunjin cvet

Najlepši poklon za 8. mart…

Dan žena – dan za nežnost, pažnju, darivanja i izlaske ili dan za podsećanje na istorijsku borbu žena za ostvarivanje socijalne, političke i ekonomske ravnopravnosti? Rekli bismo i jedno i drugo. Negde početkom dvadesetog veka ovaj dan je počeo da se proslavlja kao stalni podsetnik na neophodnost postojanja i prisustva žena u svim sferama života. I kao što je za mnoge stvari u životu bitna stavka „misli globalno, deluj lokalno“, tako je i za ovaj poseban dan bitna naša posvećenost i uvažavanje svih žena bez kojih naš život ne bi bio moguć. Da li ćemo pokloniti cvece za 8. mart ili će naš poklon za 8. mart biti sitnica poput neke čokolade ili bombonjere,ili ćemo se potruditi da ubuduće pomažemo više ili ponudimo ravnopravnije uslove rada uveliko zavisi od našeg položaja i volje da svet promenimo nabolje.

Jednakost na radnom mestu

Svake godine Dan žena ima svoju temu. Ove godine je tema jednakost koja se na društvenim mrežama predstavlja na engleskom kao #eachforequal.

Ako želite da obradujete svoje koleginice u firmi u kojoj radite, uvek je nepogrešivo pokloniti cvece za 8. mart. Za Dan žena, rezervisana je ljubičasta boja. A, to može biti i kombinacija ljubičaste, zelene i bele boje. Ljubičata boja simbolizuje pravdu i dostojanstvo, zelena boja simbolizuje nadu. Bela i nije više toliko popularna zbog kontroverznih tumačenja.

U svakom slučaju, ako nemate mnogo vremena, a želite da simboličnim poklonom darujete koleginice, onda je postojanje cvecara online idealno rešenje za vas. Nadamo se da u svakom gradu postoji ovakvo mesto koje vam pomaže pri izboru i štedi na vremenu koje ćete posvetiti koleginicama. Ako živite u Beogradu, onda su reči dostava cveca Beograd, neophodne za brzu internet pretragu. A, ako želite pravi kvalitet i savršenu uslugu , onda je Dunjin cvet – cvecara online, pravo mesto za vas.

Radni prostor svojih koleginica možete za ovaj dan oplemeniti nekom od saksijskih biljaka u ljubičastoj ili zelenoj boji poput sledećih:

Tradicija darivanja cveća za 8. mart

Iako se Dan žena počeo obeležavati početkom dvadesetog veka, tek su polovinon istog feministkinje u Italiji odabrale mimozu kao simbol snage, senzibilnosti i osećajnosti i kao odgovarajući poklon za 8. mart. Od tada se tradicija darivanja cveća uveliko izmenila, pa se najviše daruju ruže, ali se poklanjaju i druge vrste cveća. Ako želite da nastavite sa ovom tradicijom, isplanirajte da se dostava cveca (Beograd ili negde drugde) obavi u savršenom trenutku ovog specijalnog dana, kupite neki buket za dragu osobu u obližnjoj cvećari ili darujte po cvetak dragim ženama koje srećete tog dana.

Naša cvecara online misli na vas u svakom slučaju, a kao neku od ideja za cvetni aranžman nudimo vam sledeće:

Čokolada kao poklon za 8. mart

Hrskava, mlečna, crna, bela, u raznim oblicima – čokolada je skoro uvek dobar izbor za poklon (osim ako nam zdravlje ne dopušta da je konzumiramo). Čokolada je najjednostavniji, ali i najukusniji poklon koji će specijalne prilike učititi još divnijim i nezboravnijim. Ako uz cvece za 8. mart želite da poklonite još neku stnicu, kutija čokoladnih pralina je prava stvar. U zavisnosti od toga šta voli vaša draga osoba, možete pokloniti neke od narednih čokoladica:


U svakom slučaju, izbor je vaš. Cvećara Dunjin cvet je tu da vam pomogne svojim predlozima, cvećem i čokoladicama, da ovaj dan obeležite sa svojim dragim ženama baš kako i dolikuje i kako su zaslužile.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom