Online cvećara Dunjin cvet

Najlepši buketi za poklon

Da li želite na jednostavan način da iskažete svoje emocije, a ujedno i da pokažete koliko vam znači voljena osoba?
Pošaljite snažnu poruku i stavite joj do znanja koliko vam je stalo do nje. Izaberite najlepši buket cveća samo za vašu lepšu polovinu!
Buketi cveća predstavljaju jedan od najsenzualnijih poklona. Nije važno da li su kale, ruže, orhideje ili neko drugo rezano cveće, jedno je sigurno. Usklađene boje, mirisi i čarobni cvetovi opčiniće vama dragu osobu. Neka se ona oseti posebnom. Birajte cveće koje simbolizuje ljubav, naklonost i divljenje. Pogledajte šta to ima u ponudi naša cvecara online.
Tradicionalni buket ruža ili kombinacija egzotičnog cveća, pitanje je sada!

Ruže u kutiji – najlepši poklon za rođendan

Pa da, nekako rođendani dragih osoba ne mogu da prođu bez buketa cveća. Egzotični cvetni aranzmani ili ruze u kutiji nijednu ženu neće ostaviti ravnodušnom.

Pripradnice lepšeg pola obožavaju cveće, stoga potrudite se, ulepšajte njen dan i ponovo osvojite njeno srce. Neka joj to bude najlepši rođendan.
Naravno, iznenađenja su nezaobilazna, pa eto prilike i da pokažete koliko ste maštoviti, a mi vam u tome možemo pomoći. Prelistajte šta to naša cvecara online nudi, a mi ćemo se pobrinuti da raskošni cvetni aranzmani stignu na željenu adresu. Sigurni smo da će se svaka dama oduševiti kada joj na vrata pozvoni dostava cveca. Beograd je za nas mali grad, jer naše cveće se brzo i lako može naći na bilo kojoj adresi u gradu.
Neka njeno slavlje bude nezaboravno!

Simbolika darivanja cveća

Još u dalekoj prošlosti znalo se da darivanje cveća ima posebnu simboliku. I danas važe neka univerzalna pravila u vezi sa tim ko, na koji način daruje kome cveće i koji se cvetovi smeju darivati, a koji ne.
Uglavnom je prva asocijacija za poklon za rođendan drage osobe darivanje cveća. Ruze u kutiji su prvi izbor ili neki lepi cvetni aranzmani. Iako se cveće najčešće poklanja izabranicama, unikatni cvetni poklon rado se poklanja i majkama, sestrama, kumama, koleginicama…
Ali kome se ne sme darivati buket crvenih ruža?
Crvene ruze u kutiji ili buket crvenih ruža i karanfila nikako nemojte poklanjati zauzetim damama. Naime, ovaj gest može da bude pogrešno protumačen, jer je intenzivna simbolika crvene boje i pošto označava ljubav i jake emocije, preporučuje se da crvene ruze u kutiji darujete isključivo svojoj izabranici.
Prema nekim mišljenjima nije poželjno darivati buket ljiljana za rođendan, jer može da donese lošu sreću, pa se zato odlučite za neki cvetni aranžman koji pored ljiljana ima i drugo raskošno cveće. Sigurno nećete pogrešiti.
Ako se odlučite za ljubičasto cveće, imajte na umu da takav buket treba da sadrži još boja, jer ne vole sve dame ljubičastu boju. Kombinacija aliuma, ruža i hrizantema sigurno će zadiviti slavljenicu.
I da, još jedno nepisano pravilo kaže da bi muškarci trebalo da daruju damama isključivo rezano cveće, a ne cveće u posudi, kao i da se tegle sa cvećem daruju samo ženama. Ne zaboravite da je odluka isključivo na vama, pa sami procenite kakav poklon ćete dati dragoj osobi. Pregršt prelepih buketa nudi naša cvecara online, zato obavezno prelistajte ponudu.

Simbolika cveća

Crvena je boja ljubavi, to svi znamo. A žuta?

Da li znate da je žuta boja prijateljstva?

Iako je kod nas ustaljeno mišljenje da žuta predstavlja ljubomoru, zapadna kultura kaže da je žuta simbol jakih prijateljskih veza. Ako je buket cveća poklon za rođendan, onda vam preporučujemo ruže, lale, orhideje, amarilise ili hrizanteme. Neka cveće bude veselih boja, a kombinacija žute, crvene, roze i narandžaste sigurno će izazvati posebnu pažnju slavljenice.
Ali, da li znate šta koji cvet simbolizuje?
Amarilis predstavlja iskrenu i duboku ljubav, božur bogatstvo i čast, a hortenzija srdačnost. Za iris se vezuje vera i nada, a kale su simbol luksuza i elegancije. Za neobične i očaravajuće osobe izaberite rajsku pticu, a mimozama iskažite ljubaznost. Jaku ljubav simbolizuju ruže, karanfili i lale, a orhideja je znak ljubavi, lepote i ushićenosti.
Ako želite da joj stavite do znanja da je obožavate i da osećate jako zajedništvo sa njom podarite joj cvetni aranžman koji sadrži suncokret. Razmišljajte izvan graica i budite kreativni!
A ako vam ponestane inspiracije, mi smo tu za vas i zbog vas.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom