Online cvećara Dunjin cvet

Šta boja cveća poručuje?

Boja cveća krije staru, ali posebnu simboliku. A o njoj se malo zna.


Da li će vam neko darovati buket crvenih ili belih ruža ili jednu žutu nije isto, kao što nije isto da li ćete darivati jedan cvet ili dva. Mi smo vam pripremili pravi vodič za zavodnike, pa ako ne želite da pošaljete pogrešnu poruku, a hoćete da oborite svoju damu ponovo s nogu, evo šta treba da znate o boji cveća.


Simbolika boja datira još iz daleke prošlosti. Predstavlja posebnu tradiciju, a mahom važi za ceo svet. Naravno, u pojedinim kulturama ima izuzetaka, ali svaka boja cveća ima posebnu priču koja je stara vekovima. Nije važna samo boja cveća, nego i vrsta cveća od koje su napravljeni cvetni aranzmani. Nije isto ako su cvetni aranzmani sačinjeni od tamno crvenih ruža ili svetlo žutih narcisa. A tek ako se pošalje cveće na kućnu adresu? Vaše je da izaberete aranžman ili buket, a naša je dostava cveca. Beograd je za nas mali grad, jer naše cveće stiže na bilo koju adresu u gradu.

Plavi buket cveća za dobro raspoloženje


Cvetni aranzmani koji sadrže plavo cveće izazivaju smirenost i umiruju brige. Unose vedrinu i smanjuju nervozu, a ujedno i popravljaju raspoloženje. Izaberite bledo plave hortenzije ili tamno plavi iris i unesite vedrinu i smirenost u dom svoje voljene osobe.

Roze je za otmene


Roze cvetni aranzmani unose veselost, a odišu otmenošću. Bez obzira o kakvom je obliku cveća reč, roze boja je boja mladosti. Ako birate roze baštenske ruže malih pupoljaka ili nežne kamelije koje su u vrhuncu cvetanja sigurni smo da nećete pogrešiti. Roze predstavlja uživanje i nevinost. Nudimo raznovrsne bukete zato pogledajte koje sve cveće naša cvecara online ima.

Ljubičasta je boja ponosa


Ljubičasta boja se vezuje za svečanost i kraljevstvo, a ako poklanjate ljubičasto cveće onda znajte da ono simbolizuje uspeh i ponos. Cvetni aranzmani mogu biti sačinjeni samo od ljubičastog cveća, ali u kombinaciji sa drugim bojama, buketi će izgledati egzotično, a sigurni smo da će svojom dubinom i kontrastom poklon izazvati posebno oduševljenje kod vama drage osobe. I da, ljubičastim cvećem iskazuje se posebno divljenje i dostignuće.

Crvena – požuda, ljubav, strast


Svi znamo da je crvena simbol ljubavi. Energija ove boje je neosporna, a crvene ruže simbol su požude, strasti, snage i istinske ljubavi. Buket crvenog cveća simbolizuje hrabrost, lepotu i vrelinu, pa onda ne čudi zašto su ovakvi buketi najtraženiji i zašto uvek obore s nogu pripadnice lepšeg pola. Prelistajte šta to imamo u ponudi, jer uvek je dostupna naša cvecara online.

Bela je simbol istinske lepote


Iako belu boju najpre povezujemo sa poštovanjem, nevinošću i humanošću, belo cveće predstavlja jednostavnu lepotu. Svilene, luksuzne latice gardenije, beli mali zvončići đurđevka ili buket prelepih belih ruža u kombinaciji sa drugim cvećem miriše na eleganciju i umerenost, miriše na luksuz.

Žuti cvetni aranžmani – prijateljstvo ili ljubomora?

Žuta je simbol prijateljstva i ljubavi, a žuto cveće simbolizuje vedrinu i sreću. Darujte buket žutog cveća kako biste ukazali na želju za novim početkom i uživanjem, jer vedro žuto cveće sigurno neće nijednu damu ostaviti ravnodušnom.


I da, kod nas još uvek postoji predrasuda da je žuta simbol ljubomore, ali ipak reč je samo o predrasudi, jer je sve više onih koji se odlučuju za raskošne cvetne arranžmane koji sadrže i žuto cveće.

Narandžasta je za energične


Ako ste samopouzdani, zadovoljni i željni života onda darujte narandžasto cveće. Interesantna je narandžasta boja, jer nosi jasnu i očiglednu poruku, poruku koja simbolizuje snagu, energiju, entuzijazam, toplinu i ponos.

Zelena je simbol zdravlja

Ako volite zeleno cveće ili želite da darujete zelenu biljku, onda ćete takvim poklonom poslati poruku optimizma, jer je zelena sinonim za obnavljanje. Zeleno cveće simbolizuje dobru sreću, mladost i zdravlje, a pošto je usaglašeno sa priprodom, zeleno cveće predstavlja i raskoš, mir i novi početak. U našoj ponudi su i brojne saksijske biljke, zato na vreme izaberite jednu za svoj dom. Naša cvecara online je stalno dostupna zbog vas, posetite nas!
 

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom