Online cvećara Dunjin cvet

Šta pokloniti kada odlazite na slavu?

Period jeseni i zime osim hladnog vetra, niskih temperatura, ima jedno daleko lepše obeležje kod nas, a to je period kada dolaze brojne krsne slave, što znači dosta dobrog provoda, najukusnije hrane, đakonija i najlepših sitnih kolača i torti.

Jednostavnije rečeno, dolazi vreme uživanja i ugađanja svim čulima. Ali, kada odlazite na jedan tako svečani ručak ili večeru, potrebno je osmisliti i lep, prigodan poklon za slavu za domaćine, kako bi celokupni događaj bio još bolji. Evo nekih predloga kada su pokloni za srpsku slavu  u pitanju.


Piće –  Koje piće pokloniti za slavu?


Ne morate biti klasični, piće ne mora uvek da znači prvo crveno ili belo vino koje ste dohvatili sa police u obližnjem marketu.

Ukoliko znate da domaćin slave voli neke posebne vrste vina, da je možda njihov kolekcionar, ili znate koje mu je to omiljeno alkoholno piće, a manje – više, svi ga imamo, onda ga na osnovu toga i odaberite. Uložite malo truda, čime ćete ukazati veliko poštovanje, kako domaćinu, tako i celoj kući u koju odlazite.


Cveće – Obavezan poklon za slavu


Cveće kao poklon mora da se nađe u vašim rukama za domaćicu slave. Od svih ostalih mogućnosti i poklona, žene su najoduševljenije kada je cveće poklon koji dobiju, jer je lično namenjen njima, njihovom trudu i gostoprimstvu koje ukazuju, a osim toga, uvek kao i kod odabira pića, možete da odaberete ono koje znate da voli, možda u boji koja se slaže sa enterijerom njihovog doma, što će dodatno ulepšati celokupni utisak.

Zbog svega toga, cveće kao poklon za slavu je pravi pogodak, uostalom kao i u svakoj drugoj prilici, pa uvek domaćicu koja vas dočekuje obradujte jednom korpom ili kutijom cveća, kako je to i u trendu trenutno.


Dekorativni predmeti


Iako je domaćin taj koji vodi glavnu reč, ipak se sve svede na to da je domaćica ipak glava kuće, ona kojoj sve zasluge pripadaju, pa tako i poklon koji se nosi uglavnom se njoj i namenjuje. Ukoliko nemate ideju šta biste mogli da ponesete kao poklon povodom slave, onda rešenje možete da pronađete u raznim radnjama za dekorativnim posuđem, te ostalim predmetima koji se u njima nalaze, poput nekih svećnjaka, zanimljivih činija, figura, možda prstenova za salvete koje može odmah i da iskoristi. Povedite računa da se sve to uklapa u sam enterijer doma u koji se nosi i onda je to najbolje odabran poklon koji ste mogli pronaći.


Obratite pažnju na pakovanje i ukrašavanje


Da, poklon je važan, jer ne može se baš otići „praznih ruku“, zar ne?

Međutim, koliko god da pažnje i truda uložite u odabir poklona, veoma je bitno da uložite još više vremena u njegovo pakovanje. Kako se radi o jednom svečanom i veoma lepom danu, prazniku, onda bi trebalo ceo poklon da tako bude i upakovan, da odaje takav utisak i atmosferu. Uz to će i sve izgledati mnogo lepše i privlačnije. Na primer, jedan od boljih načina jeste da se sve kupljeno, kao što su cveče, neko piće, možda neka čokolada ili bombonjera, te bilo koji drugi poklon, zajedno aranžiraju i upakuju, poput aranžmana koji se rade u jednoj većoj korpi, nekoj zanimljivoj kutiji, pa to zaista izgleda savršeno kada se vidi tako sve zajedno.

Da li na slavu idete tek onako da ispoštujete ili zaista želite da ukažete čast domaćinima koji su se potrudili da Vas ugoste obiljem hrane, pića i dobre atmosfere.

Pronađite pravi poklon za slavu klikom ovde

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom