Online cvećara Dunjin cvet

Šta je sve potrebno za savršenu dekoraciju venčanja?

Ako planirate venčanje, jedan od najvažnijih događaja u vašem životu, sigurno želite da znate koji su trendovi u dekorisanju prostora za venčanje trenutno popularni u svetu. Mi smo tu da vam u tome pomognemo!

Kao što i sami znate, svadba bez cvetnih aranžmana i ostalih dekoracija i nije svadba. S druge strane, efektna dekoracija čak i najobičniji prostor može da pretvori u raskošnu dvoranu.

U nastavku vam dajemo pregled najnovijih svetskih trendova u dekorisanju prostora za venčanje.

Cvetni aranžmani za svadbe


Viseći cvetni aranžmani, u poslednje vreme, izuzetno su popularni. Ako želite da budete u trendu, svoj prostor za venčanje obavezno ukrasite cvetnim girlandama i vencima. Potrudite se da vaši cvetni aranžmani sadrže što više zelenila, pošto je zelenilo apsolutni hit ove sezone! Ako zbog vremenskih uslova ne budete mogli da se venčate u prirodi, dovedite prirodu kod vas, u vaš prostor!

Posebnu pažnju posvetite dekorisanju ulaznih vrata. Uokvirite ih kombinacijom raskošnih cvetova i zelenih listova i vaš prvi ulazak u dvoranu ostaviće bez daha sve prisutne. A i vi ćete imati još jednu nezaboravnu uspomenu na ovaj važan dan.

Cvetni aranžmani za stolove


Nema ništa lepše od pogleda na svadbeni sto dekorisan sa stilom. I za ovaj dizajnerski izazov postoje trendovi, koji se menjaju iz godine u godinu.

Nežne latice ruža, božura ili dalija, nehajno posute po stolu, među čašama ili svećnjacima, ostavljaju utisak glamura i stila.

Danas se izbegava uniformnost u aranžiranju stolova, odnosno cvetni aranžmani za stolove treba da se razlikuju od stola do stola.

Na velika vrata vraćaju se visoke staklene vaze, u koje mogu stati veliki buketi cveća. Posebna draž ovih vaza je u tome što, zahvaljujući svojoj visini, omogućavaju gostima da nesmetano razgovaraju što, inače, na svadbama nije uvek lako.

Buket cveća za mladu – Bidermajer


Bidermajer je jedan od simbola venčanja i zato na njega treba obratiti posebnu pažnju. Odabrani buket cveća treba da se savršeno slaže uz venčanicu.

Svaka mlada treba da odabere buket u skladu sa sopstvenom ličnošću i zato ne postoji samo jedan trend u izboru boja.

Romantične dame, koje vole klasiku i tradiciju, odabraće buket cveća u kome preovlađuju pastelne i neutralne boje. Dobar izbor može da bude i kombinacija belog cveća i zelenila.

S druge strane, dame koje vole da budu drugačije i da privlače pažnju, mogu odabrati velike bukete cveća upadljivih boja. Predlažemo vam da napravite kombinaciju cveća jarko ružičaste i pastelnih boja. I boja vina je takođe odličan izbor. Ove boje nam stižu direktno sa svetskih modnih pista.

U poslednje vreme u svetu je veoma popularna pojava da mlada, dan pre venčanja, okupi svoje prijateljice na zabavi, na kojoj zajedno sa aranžerom cveća, kreiraju bidermajer i cvetne aranžmane za stolove. Savršen način da se mlada opusti pred svoj veliki dan, inače ispunjen brojnim uzbuđenjima!

Cvetna kruna za mladu


Ako ste opušteniji tip mlade, predlažemo vam da, umesto tradicionalnih ukrasa, isprobate krunu napravljenu od cveća. Ovaj modni dodatak postao je poznat na svetskim muzičkim festivalima, kao što je čuvena kalifornijska Koačela (Coachella).

Mladenačke torte


I moda za mladenačke torte se menja. Ove sezone, polako ali sigurno, na scenu stupaju torte koje umesto ukrasa od fondana imaju ukrase od prirodnog cveća i zelenila.

Apsolutna novost su providne torte – torte koje imaju samo tanak sloj glazure, kroz koji se provide ostali slojevi, dok je krasi – pogađate – cveće, naravno!

Bilo da se odlučite za neki od trenutno popularnih trendova ili ne, ne zaboravite da je venčanje vaš veliki dan. Izaberite ono što najviše odgovara vama i vašem partneru.

I ne zaboravite da uživate! Srećno!

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom