Online cvećara Dunjin cvet

Šta bi bio idealan poklon za slavu?

Slava predstavlja jedinstven praznik, koji se proslavlja isključivo među Srbima. Obeležavanje ovog porodičnog praznika može se videti i u Makedoniji i Crnoj Gori, s tim što i tu postoje određene razlike u samom praznovanju i obeležavanju. I kod Grka se uočava nekoliko dana u godini koji se obeležavaju na sličan način, ali se ne mogu ti dani podvesti pod slavom u pravom smislu te reči. Slava ostaje jedno od glavnih karakteristika našeg naroda i uspeva da opstane vekovima. Proslavlja se u krugu najdražih ljudi, a najčešće se slavi do tri dana, dok se ranije proslavljalo i do nedelju dana.

U poslednjih nekoliko godina javlja se trend kupovine što luksuznijih poklona za slavu ili što skuplje to bolje. Međutim, time se gubi sam značaj ovog hrišćanskog praznika. Tradicionalno i opšte poznato je da se domaćinu kupi flaša odabranog pića, dok se domaćici uzima neki buket ili cvetni aranžman, ukoliko ima dece u kući, njima se uzima slatkiš. Slobodno se može reći da je ovo postao univerzalan set poklona.


Simboličan poklon za slavu – crveno vino

Kada je reč o piću, obično se uzima crveno vino. To je delimično i simboličan poklon jer je simbol Isusove krv. Sa druge strane, sve zavisi i od toga kod koga idete na slavu. Ako ste pozvani kod Vama bliskih rođaka ili prijatelja, svakako se preporučuje malo skuplja boca pića. Danas postoji širok dijapazon pića, a uz mnoga kvalitetna vina se dobija i komplet čaša.

Kupovina poklona za slavu za domaćicu, uvek predstavlja lakši zadatak. Cveće predstavlja idealan poklon i elegantan znak pažnje. To je uvek u modi i sa cvećem nikada nećete pogrešiti. Poznato je koliko pripadnice lepšeg pola „padaju“ na ovaj tip poklona. Zanimljivo je i da je domaća radinost ponovo u centru pažnje. Drvene kutijice, vaznice, ramovi za slike, gobleni, a spisak se samo proširuje.

Cveće za poklon

Cveće nikada ne izlazi iz mode

Ako se pak odlučite za neki cvetni aranžman ili buket cveća onda treba da povedete računa i o izboru samog cveća. Svaki cvet nosi sa sobom određenu poruku. Kraljice cveća su oduvek bile crvene ruže. Kupovinom crvenih ruža šalje se poruka poštovanja i divljenja. Narodno predanje kaže da je idealan poklon za slavu cveće bambusa, zato što će doneti sreću i uspeh u kuću domaćina. Ukoliko Vaša dobra prijateljica proslavlja, idealan poklon za slavu biće buket ljubičica. Ljubičice šalju poruku odanosti. 


Još jedan idealan poklon za slavu – saksijsko cveće

Idealan poklon za slavu je i saksijsko cveće. Danas, svaka dobro opremljena cvećara nudi ogroman izbor saksijskog cveća. Saksije se mogu naći u različitim i neobičnim oblicima. Oblepljene raznovrsnim ukrasnim materijaliama, kako se međusobno ne bi ponavljale. Time se postiže njihova unikatnost i jedinstvenost. Drvene saksije ukrašene šarenom mašnom ili saksije u obliku kovčega i bicikla predstavljaće idealan i svakako neobičan poklon za slavu.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete obeležavanju slave, a želite da pošaljete znak pažnje domaćinima, možete uraditi u saradnji sa bilo kojom cvećarom. Cvećere danas nude mogućnost dostave poklona na kućnu adresu. Pored cvetnih aranžmana i saksijskog cveća, u sklopu nekih prodavnica cveća mogu se naći i slatke poslastice i odabrana alkoholna pića, koja se takođe mogu dostaviti na kućnu adresu domaćina koji slavi.

Upravo, cvećara Quince ima sve to u okviru svog Gift Shopa. Mesto sa bogatim asortimanom vrhunskih pića i velikim izborom cvetnih aranžmana, gde se može naći poklon za svaku priliku. Celokupni izbor se može videti na sajtu

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom