Online cvećara Dunjin cvet

Savršeni buketi za slave

Iako sezona slava kod nas traje cele godine, nekako imamo osećaj da najviše slavimo jesenje i zimske slave. Možda to zaista u nečijem slučaju i jeste tako, pa sa porodicom, prijateljima, rodbinom i komšijama često proslavlja slave u čast Svetog arhangela Mihajla, Svetog Nikole ili Svetog Jovana. A neko samo u proleće slavi Đurđevdan. Kakav god da je slučaj, uvek se pitamo koji je to najbolji poklon za slavu domaćinima, a da nije nešto što smo već poklanjali ili nešto što je potpuno nepotrebno.

Bilo da se spremate za veliku proslavu ili intiman ručak u krugu prijatelja i porodice, nije u redu da se pojavite praznih ruku – naročito ako znate da su se domaćice trudile i spremale hranu i kolače. Kao poklon za slavu možete poneti neprevaziđene bombonjere, flašu nekog lepog pića, razne sitnice za kuću (čaše, šoljice, vaze, ukrase), i naravno uvek možete pokloniti cvece za slavu. Cveće uvek izmami osmehe i momentalno popravlja raspoloženje, pa je uvek pravi izbor. Ako ste previše zauzeti, radite ceo dan, a uveče žurite na slavu, cvecara online je vaš novi najbolji prijatelj jer savršeno cvece za slavu možete odabrati i naručiti bez trošenja vremena koje baš i nemate. Dostava cveca na kućnu adresu može biti deo savršene organizacije vašeg vremena.

Simbolika cveća


Oduvek je jezik cveća imao svoju simboliku. Poreklo imena, karakteristike i bogata mitologija oplemenili su cveće notom mistike, radoznalosti i lepote. Cveće prenosi mnoštvo poruka i zato je važno šta birate za bukete. Nekada je bitna boja, nekada broj cvetova u buketu, a nekada samo vrsta cveća. Ako birate savršene slavske bukete, kojima želite da pokažete privženost, zahvalnost, želju za prosperitetom, u njima mogu biti ruže, orhideje, ljiljani, gerberi, hrizanteme, alstromerije, amarilis itd. Profesionalna cvecara online može vam omogućiti da pogledate kako neki buketi izgledaju i pre kupovine, tako da ni u kom slučaju nećete biti razočarani svojim odabirom.

Buketi od ruža


Ruža se naziva i kraljicom cveća jer je najčešće uzgajana, ali i najčešće darivana. U zavisnosti od boje, smatra se za simbol ljubavi, prijateljstva i lepote. Nepogrešivi je deo veličanstvenih buketa za slave, od kojih su neki i sledeći:

Cvetni aranžmani sa orhidejama


Orhideja je ekstravagantan, egzotični cvet za koji se veruje da bolesnima donosi ozdravljenje, a ambicioznima uspeh i prosperitet. Orhideja, po verovanju, unosi spokoj i mir u dom, pa je i rado prihvaćen poklon za slavu.

Ljiljani u buketima


Ljiljan, poznat i kao krin ili rajski cvet, svojim opojnim mirisom objedinjuje dostojanstveno držanje sa nežnošću i nevinošću. Baš zbog ovakve svoje osobine, ljiljan je oduvek važio za simbol bezuslovne ljubavi i milosrđa. Uz očiglednu lepotu kojom prosto zrači gotovo svaki predstavnik ove vrste, ljiljan je u direktnoj vezi i sa verom, nadom, plodnošću i rađanjem, te ga zato često i poklanjamo kao cvece za slavu. Neka vam kao početna inspiracija posluže predloženi buketi.

Dunjin cvet je uvek tu za vas ako želite da slavski ručak ili večeru uveličate savršenim slavskim buketom. Nadamo se da vas je nešto od gore spomenutih buketa nadahnulo, pa i olakšalo izbor. Ako želite da nas posetite lično, Dunjin cvet se nalazi na adresi Sarajevska 45, u Beogradu. Ako je cvecara online vaš izbor, tu smo za sve najvažnije datume. Dostava cveca, savršenog za slavske proslave, dostupna je i “za male pažnje i velika slavlja”.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom