Online cvećara Dunjin cvet

Ruža – kraljica među cvetnim princezama

Od davnina ruža s pravom nosi titulu kraljice cveća. Njena lepota je neodoljiva, a može se naći u najraskošnijim parkovima i vrtovima, ali i u okviru skromne okućnice gde je dovoljan sam jedan cvet da bi mali vrt izgledao lepše.


Da li znate da danas ima oko 30 000 vrsta ruža?


Da, da, 30 000 vrsta ruža u svim mogućim bojama, različite visine i oblika i rastu u različitim vremenskim uslovima u svim krajevima sveta.


Ruža je cvet koji se najviše poklanja. Cena ruza nije važna, jer je jedino bitna poruka koju ovaj cvet šalje. Zato smo mi tu za vas! Ponuda koju naša cvecara online ima odgovara svima, a dovoljno je da nas kontaktirate i mi ćemo pripremati idealan poklon za vašu dragu.

Legenda kaže…


Prema legendi crvena ruža je nastala tako što se na trn bele ruže boginja Venera ubola i njena krv je učinila da bela ruž pocrveni. Ni boginja Afrodita nije mogla da odoli lepoti ovog cveta. U drevnoj Mesopotamiji ruže se prvi put pominju kada ih je tamošnji kralj Sargon doneo iz osvajačkog pohoda za svoju dragu.


Ruže su se najpre prošile na Kinu, pa u druge azijske zemlje, a preko Bliskog istoka ovaj cvet stiže i u Evropu. Mnogi vladari srednjeg veka posebno su bili očarani lepotom ruže, pa su je čak koristili i za svoje grbove, a po ovom cvetu vođen je i Rat ruža između engleskih plemićkih porodica. U to doba visoka je bila cena ruza, posebno su se negovale, a njihova vrednost značajna je i danas.

Ruža – simbol besmrtne ljubavi


Prema mitologiji ruža simboliše besmrtnu ljubav, jaku povezanost i duboke emocije.


Ali, koje ruže najčešće poklanjate, da li radije birate crvene ili bele ruže?da li kupujete samo jedan cvet ili više volite ruže u kutiji?


Simbolika ruže zavisi od njene boje. Svima je dobro poznato da je crvena ruža simbol strasti i snažne ljubavi. Zato su crvene ruže u kutiji idealan poklon voljenoj osobi, jer ćete joj na ovaj način pokazati koliko vam je stalo do nje.


Ili još bolje, kada želite dragu da iznenadite onda je dostava cveca na kućnu adresu pravo rešenje. Ruže u kutiji sa bocom vina, zar one ne govore dovoljno same za sebe?


I ne brinite, cena ruza pristupačna je svima, a uz to kada želite nekoga da obradujete, ko još onda misli na cenu.

Žute, bele ili roze ruže?

U prvi plan stavite zadovoljstvo, prijateljstvo ili pokažite da na vas mogu da se oslone drage osobe tako što ćete im darivati žute ruže. Bele ruže u kutiji pošaljite dragoj kako biste joj pokazali da ste njome opčinjeni. Bele ruže simbolišu nevinost i čistoću, pa ako birate svetlije nijanse ruža znajte da one uvek asociraju na nežnost i brižnost, dok tamnije boje predstavljaju akciju, jaku privlačnost i pravu ljubav.


Ponuda koju naša cvecara online ima dostupna je u svakom trenutku, a dovoljno je da nam kažete kakav biste cvetni aranžman i da li želite samo ruže u kutiji ili biste buket sačinjen od različitog cveća. Ako želite da iznenađenje bude potpuno, onda je dostava cveca na kućnu adresu savršen izbor. Sigurni smo da će vaša partnerka ostati bez teksta, a ko ne bi?

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom