Online cvećara Dunjin cvet

Romantično cveće i njegovo značenje

Prilikom darivanja za posebne prilike, poput Dana zaljubljenih, Osmog marta i rođendana voljene osobe, često se zapitamo koje je to romantično cveće koje će najbolje preneti poruku o našim emocijama. Ruže su neizostavne i prve na spisku kada je romantično cveće, ali koje je značenje njihovih boja? I koje se još cveće može nazvati romantičnim darom?


Ruže. Crvene ruže sigurno su romantično cveće broj 1, jer predstavljaju ljubav i strast, bilo da se poklanjaju u pupoljcima ili već rascetalim cvetovima. Za sve one koji žele da svojoj partnerki poruče kako je ona ono najčistije i najčednije u njihovom životu, pravi izbor su bele ruže. Romantično cveće koje je simbol ljubavi na prvi pogled jesu nežnoljubičaste ruže, dok su one narandžaste znak potpune očaranosti nekom osobom. U zavisnosti od bliskosti sa partnerkom, muškarci bi trebalo da se odluče za neku od ovih boja ruža prilikom poklanjanja u posebnim prilikama. Za one koji prose ruku devojke, idealne su bele ruže.


Lale. Nežne i graciozne, lale su romantično cveće koje se ujedno poklanja gotovo često kao i ruže, jer buketi i aranžmani od ovog cveta deluju prefinjeno i otmeno. Crvene lale simbol su ljubavi, dok bele znače opraštanje i idealne su za pomirenje nakon ljubavnih razmirica.


Magnolije. Prefinjene i otmene, roze magnolije znak su stidljivosti i poklanjaju ih muškarci kojima je teško da izraze svoju ljubav.


Iris. Za sve veze koje prvenstveno odlikuje ljubavna strast, žuti iris je pravo rešenje. Ponosan i dostojanstven, ovo romantično cveće najbolje opisuje intenzivna osećanja.


Suncokret. Izuzetno jak, upečatljiv i stabilan, suncokret je ono romantično cveće koje se daruje onda kada smo potpuno sigurni u svoja osećanja i želimo da poručimo voljenoj osobi da je ona ona prava i jedina ljubav u našem životu. Zato je suncokret najoriginalniji, a opet i jedan od najvažnijih poklona kada je romantično cveće u pitanju. Gotovo po pravilu, poklanja se onda kada se prosi devojka.


Poljsko cveće. Sigurno da nema romantičnijeg poklona od buketa divnog poljskog cveća u različitim bojama, koje može biti u formi neobavezno vezanog buketa ili cvetnog aranžmana u korpi. Oba načina dekorisanja izgledaju veoma lepo.


Ciklama. Pošto ciklama cveta u kasnu zimu i proleće, ona označava spoj suprotnosti, te je idealno romantično cveće za pomirenje nakon ljubavnih razmirica. Mnogi je zovu i cvetom iskrenosti, te simboliše otvorenost osobe koja je poklanja.


Romantično cveće u aranžmanima


Kada se poklanja romantično cveće, dašak nežnosti i emocija dosta zavisi i od aranžmana. Ne morate se ograničavati na klasične bukete određenog cveća, već možete birati i različite kombinacije, poput sparivanja ruža sa plišanim igračkama, ciklama sa flašom šampanjca i čašama ili pravljenja aranžmana od bilo koje vrste cveća u obliku srca, što daje posebnu draž čitavom poklonu. Takođe, romantično cveće može biti upakovano i u četvrtaste kutije sa mašnama ili pletene korpe. Klasični buketi obično se kombinuju sa zelenilom, a možete tražiti i da Vam dodaju posebne mašne, čipku ili cirkone kao specijalne aksesoare čitavom poklonu. I za kraj, romantično cveće uvek treba da pošalje poruku o Vašim emocijama, te ne zaboravite da pošaljete i karticu sa nekim lepim rečima uz aranžman.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom