Online cvećara Dunjin cvet

Prva godišnjica braka ili ljubičastim kalama se ne može pogrešiti

Ljubav je čudo. I dešava se. Svima nama. Potrebno je samo pustiti i prepustiti se. Tek kada se potpuno damo možemo sve i da očekujemo, od života, od čoveka, od ljubavi, od nas samih.

Nije sve oduvek bilo savršeno, ni medjusobno upoznavanje. On je njoj delovao previše tih i miran za njen bučni temperament, ona je njemu delovala nezainteresovana, detinjasta i pored sveukupne elegancije i lepote kojom je zračila, svakako je preovladala razmaženost koju nije prikrivala. Ali putevi su im se previše puta ukrstili. Pružili su šansu prvo prijateljstvu i drugarskom upoznavanju. Nakon toga pojavila se i iskra strasti i rasplamsala se u iskrenu ljubav. Prijatelji su se čudili nespojivoj vezi pitomog i divljeg, vatre i vode, glasnog i tihog i nisu im davali mnogo šanse. Kako je vreme prolazilo tako su i njihove razlike počele da se ujednačavaju umesto sukobljavaju, pukotine su počele da se popunjavaju, počeli su da liče jedno na drugo.

Svaki početak je težak

Ipak su prvo morali da prevazidju početne svadje i rasprave. Ima ih uvek i svuda, ali kod različitih i jakih ličnosti ima ih mnogo više, i umeju da budu bučne, burne i iscrpljujuće. Ipak je dogovor da nikad u krevet ne legnu ljuti pobedio i pomogao da sve prebrode. I da sami sebe prihvate kao jedno i celinu. I okolina napokon da ih prihvati kao par i kao nerazdvojiv a skladan sklop. I svadje su postale sećanje, rasprave su počele više da liče na dogovor i sve su se kockice sklopile.

Prva, ali i sve ostale godišnjice su najčešće važne ženama, a muškarci su ti koje bi trebalo podsećati, koji zaboravljaju, koji ne razumeju važnost malih znakova pažnje i kojima je potreban podsticaj. Čast izuzecima. Ona je srećom poznavala i sebe i svog muža, i nekoliko dana ranije napomenula mu je da će ga iznenaditi poklončićem za godišnjicu. I bilo mu je dovoljno. Srećom po njega. U suprotnom bi njena razmaženost došla do izražaja.

Ljubičastim kalama se ne može pogrešiti

Tačno u pet posle podne, njegov ulazak na vrata izmamio je osmeh na njeno lice. Ljubičaste kale u staklu koje je držao u ruci pokazale su joj da poznaje najtananije niti njene duše, da je pronikao u najskrovitije kutke njenog srca i da ipak sluša ono što mu govori. Kale su na njihovom venčanju bile njen izbor. Osećala je tada da one predstavljaju njenu elengaciju i lepotu, ali i prefinjenost koju je godinama i u životu sa njim stekla. U antičkim vremenima, kala je bila posvećena Zevsovoj ženi, Heri. Hera se smatrala boginjom venčanja, braka i zajedničkog života, i baš zbog toga se mnogi parovi odlučuju za kale kada je u pitanju njihovo venčanje.

A ljubičasta boja je ono što ju je posebno oduševilo, njena omiljena. Nije ni znala da se mogu naći u nekoj drugoj boji osim bele. Upakovani poklončić u njegovoj drugoj ruci potpuno je pao u zaborav zahvaljujući ljubičastim kalama. Bile su baš ono što je želela, nešto novo i drugačije, a opet poznato, toplo i blisko. Sada je mogla da zna da je njen suprug voli, poštuje i poznaje, da razmišlja o tome šta njoj znači. Ovim buketom joj je sve to pokazao i dokazao. Ljubičaste kale su za njihovu zajedničku budućnost poklon kojim će je uvek sigurno oduševiti.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom