Online cvećara Dunjin cvet

Počinje sezona slava – šta poneti na poklon domaćinima?

Jesen, krsna slava, bogata slavska trpeza, kolači, pokloni, radost, sreća, veselje… Sezona slava počinje, pripremite se!


Mnogima je ovo omiljeni period u godini. U svečanoj atmosferi okupljaju se rodbina i prijatelji, a gostoprimstvo srpskog domaćina nadaleko je čuveno.


Dok se oni koji slave brinu da li će hrana biti ukusna i hoće li trpeza biti bogatija nego prethodne godine, od gostiju se očekuje dobro raspoloženje. Iako domaćin uvek naglasi da se na slavu dođe bez ikakve obaveze, kod nas se zna.


Na slavu se ne ide praznih ruku. I još se zna, slava se slavi dva, a ponegde i tri dana.


A kada su pokloni za slavu u pitanju, mnogi su često u dilemi. Svake godine je ista nedoumica. Da li domaćinu kupiti nešto originalno i drugačije ili odneti proveren poklon, recimo piće i cvece za slavu?


Srpska krsna slava znači održavanje veze sa precima i poreklom, a običaji i načini proslavljanja vremenom su se promenili. U domu domaćina pripreme se započinju nekoliko dana ranije kako bi se svetac, zaštitnik kuće što svečanije obeležio u krugu porodice i prijatelja. Dobro raspoloženje, veselje i svečana atmosfera trebalo bi da krasi svaki dom u vreme krsne slave.

Cvetni aranžmani – idealan poklon za slavu


Sa prvim oktobarskim danima kreće i vreme slava. U oktobru su u našem narodu poznate krsne slave Miholjdan, Tomindan, Sveta Petka, a krajem oktobra, tačnije 31. oktobra proslavlja se Sveti Luka, jedna od čestih slava pravoslavnih porodica u Srbiji.


Prema tradiciji slavski kolač, sveća, žito i crno vino na stolu neizostavni su tokom krsne slave. Međutim, danas je postala važna i bogata trpeza u domu domaćina. Da li će trpeza biti obimna i hoće li ručak biti raznovrsan zavisi od samih domaćina, od njihovih mogućnosti i želja.


Iako su odavno ustanovljena pravila svetkovanja, krsna slava danas se proslavlja na različite načine uz obavezne tradicionalne i crkvene običaje. Spisak gostiju često ume da bude dugačak, ali zato slave i služe, da se porodica i prijatelji okupe i da se u radosti i sreći proslavi svetac, zaštitnik kuće.


Zato počnite na vreme da razmišljate o poklonima za slavu. Ukrasno posuđe, šolje, čaše, ali i cvetni aranžmani uvek su u skladu sa prilikom. Međutim, kako izabrati poklon koji će vaše prijatelje oduševiti?

Iznenađenje koje se pamti – dostava cveca na kućni prag!


Bombonjera i vino, već viđeno, zar ne? E pa, ako želite da budete drugačiji, obogatite svoj poklon, pa uz vino i bombonjeru izaberite i cvece za slavu. Neka izabrani cvetni aranžmani budu baš po vašoj želji i po ukusu vaše drage domaćice. Cvecara online u ponudi ima brojne bukete, a cvetni aranžmani mogu da budu sačinjeni i od dve vrste cveća.


Ako želite da oduševite kumu ili prijateljicu, onda vam predlažemo da joj poklon dostavite na vrata. Odličan način da obradujete dragu osobu jeste dostava cveca na kućni prag, zato sigurno nećete pogrešiti. Biće to iznenađenje koje će se dugo pamtiti!


Naša cvecara online u ponudi ima različito cvece za slavu. Izabrani cvetni aranžmani ili cvece za slavu mogu biti dostavljeni direktno na željenu adresu. Ako ne stignete da preuzmete poklon lično, mi ćemo vam pomoći. Vaše je da nam kažete vreme i mesto, a naša briga je dostava cveca u dom domaćina. Uvek stižemo u pravo vreme i na pravu adresu.

Kontaktirajte nas, cvecara online uvek je dostupna za vas.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom