Online cvećara Dunjin cvet

Orhideje kao poklon za useljenje

Konačno! Posle nekoliko meseci nerviranja, čekanja u redovima, razgovorima sa bankarima, službenicima i vlasnicima stanova, posle bezbroj neprospavanih noći i preplakanih dana, mlad bračni par je napokon dobio ključeve svog novog stana. Uzbudjeni, uzdrhtali, pomalo nesigurni i nepoverljivi ušli su u svoj dom, svoj kutak, taman stvoren za njih i bebu koju očekuju.
Nije bilo lako, ni sami nisu sigurni kako će sve da izdrže i postignu, i ratu za kredit, i stvari za bebu i sve za opremanje stana. Ipak, sav stres i brigu prevazišli su razgovorom, medjusobnim razumevanjem i silnom ljubavlju koju osećaju jedno za drugo. Od stvari koje imaju za useljenje su jedan bračni krevet, nekoliko tanjira i čaša, par njenih saksija, sitnice sa putovanja na kojima su bili, nekoliko uramljenih slika i odeća. Sve ostalo ih tek čeka da kupe. Ipak su presrećni. Znaju da ulažu u nešto svoje, da će imati mogućnost da sve opreme baš onako kako oni žele, imaće svoj mir i harmoniju. Pred njima sigurno nisu laki dani, ali će ipak biti ispunjeni smehom, mirom i ljubavlju.

Uz mnogo ljubavi cveću je dovoljna jedna terasa

„Obožavam ovu terasu. Želim ovde stočić, dve udobne stolice, i svetlost da mogu u letnjim večerima da čitam knjigu. To je, dragi moj, tvoj zadatak. A ja ću da se posvetim izboru cveća, saksijama, zalivanju, orezivanju i presadjivanju. Maštam o svom kutku oduvek. Čini mi se da već znam kako će ovaj naš balkončić da izgleda za koju godinu.“, grli ga i pokazuje rukom kroz prozor, „Ail i dnevni boravak će morati da ima svoj prirodni kutak. Moje saksije će sigurna sam, prve da pronadju svoje mesto u stanu.“

Smeška joj se: „Ne sumnjam u to. U sredu donosimo stvari koje imamo, a sutra idemo da naručimo ono što nam je neophodno za početak. Sreća pa nam je tvoj tata napravio sve kuhinjske elemente, i montiraće nam to za koji dan. Ne znam koliko bih još izdržao na pljeskavicama i brzoj hrani. Ti si trudna, a meni raste stomak.“

Sutradan su se oboje probudili pre zore, spremni za nov početak. Na brzinu su doručkovali, i čim su se prodavnice otvorile bili su spremni za biranje: frižider, šporet, veš mašina. Za sada toliko. Ona je naravno za budućnost već odabrala aspirator, mikrotalasnu, mašinu za sušenje i brdo sitnica koje će ipak morati da sačekaju. Tu su se razdvojili, on je otišao da potpiše još neke papire, ona je otišla u nabavku sitnica za sredjivanje stana.  

Orhideje su za mlade parove

Stigla je kući. U jednoj ruci kesa puna sundjera, krpa i sredstava za čišćenje, u drugoj saksija. On je u neverici, ali sa osmehom pogleduje: „To nije naša saksija koliko mi se čini, kad si pre kupila novu?“ Vidno uzbudjena i zadihana spušta lagano stvari na pod: „Dušo, uvek sam želela da gajim orhideje, i ovu gledam u izlogu već neko vreme, i uvek zbog nečega odustanem od kupovine. Danas sam rešila da pružim sebi zadovoljstvo i dam malo oduška, zaslužila sam. Orhideje su, mužu moj, egzotičan, prefinjen i ekstravagantan cvet, uz koji se povezuje ljubav, romansa, erotika i želja za intimnošću. Sve ono što mi želimo u našem stanu, zar ne? Kažu da je to i cvet plodnosti, pa nećemo se valjda zadržati na jednoj bebici. Ovaj cvet donosi mir i spokoj, harmoniju i uspeh u dom, a to je sve što nama u budućnosti treba. Sve sam to lepo smislila za sve ovo vreme koliko planiram da je kupim, i sad sam ti baš zaista srećna. Ne kažu uzalud da život čine male stvari.“ Sad sredjivanje zaista može da počne. 

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom