Online cvećara Dunjin cvet

O čemu sve treba da vodite računa prilikom dekoracije prostora

Uticaj koji zelenilo i cveće mogu imati na estetsku dopadljivost prostorije često se potcenjuje. Cvetni aranžman, kao dekoracija prostora, može dodati notu dobrodošlice ili naglasiti druge elemente dekora koji, inače, ne upadaju u oči. Dekoracija prostora cvećem je mnogo više od bilo kakvog buketa na trpezarijskom stolu. Tekstura, boja, stil aranžmana i način na koji je cveće izloženo jednako su bitni. Na sreću, uz postojanje cvecara online, i u kratkom roku možete oplemeniti prostor u kome boravite. Dostava cveca je idealna za previše zauzete ljubitelje cvetne dekoracije radnog i životnog prostora.

Raznolikost posuda za cveće

Većina cvetnih aranžmana, koje viđamo kao deo enterijera, smeštena je u najrazličitije posude – od najobičnijih malih vaza, preko neobičnih, drvenih, antiknih krčaga do elegantnih metalnih ćupova. A, posuda, tj. vaza bitna je koliko i samo cveće. Neke posude bolje odgovaraju određenom stilu buketa, npr. uzana i nežna vaza će izgledati mnogo bolje ako se u njoj nalazi jedna stabljika ili cvetak. Većim buketima, jarkih boja, odgovaraće veća vaza ili dekorativna tegla.


Ne plašite se da birate vaze na osnovu ličnih estetskih preferencija. Veliki izbor vaza možete pronaći u raznim prodavnicama. Ako ste ljubitelj antikviteta, posetite neku starinarnicu. Ako želite jedinstveni, eklektični izgled, ne ustručavajte se da upotrebite neki čajnik, bokal za vodu, staklenu flašu, teglu ili limenku. Ako je dostava cveca vaš izbor, raspitajte se u čemu se cveće nalazi. Možda će vam se svideti cvetni aranžman ljubičaste kale u staklu ili cvetni aranžman crvene ruže i orhideje u kutiji

Sveže cveće je uvek pravi izbor

Iako veštačko cveće uživa u trenutnom povratku popularnosti, sveže cveće je i dalje divan i elegantan način unapređenja unutrašnjeg dekora. Cveće je fantastična dekoracija prostora bez obzira na godišnje doba. Lale su tu da proslave proleće, božićna zvezda je pravi ukras za Božić, a cvetni aranžman sa bambusima je uvek aktuelan.


Ako niste sigurni kakvo vam je cveće potrebno, posetite cvećaru lično i posavetujte se sa cvećarima. Mada, ni naša cvecara online neće vam uskratiti savet i ideju.


Iako sveže cveće nudi istinski doživljaj, njemu je potrebno i malo nege. Važno je da se redovno zaliva i neguje po uputstvima cvećara kako biste što duže uživali u njemu. Ako ćete dugo biti van kuće, smestite cveće na odgovarajuće mesto – nekad i frižider može značajno da produži vek njegovog trajanja. Držite cvetne aranžmane dalje od radoznale dečice i kućnih ljubimaca kao ih ne bi oštetili ili prevrnuli.


Ako želite da osvežite prostor svežim cvećem, ali vas cena sprečava, setite se da vam ne trebaju uvek veliki buketi. I jedan pažljivo odabran cvet u delikatnoj vazi može biti savršen kao dekoracija prostora. Cveće koje dugo traje je, takođe, prijatelj vašeg budžeta. Hortenzije, kale, gladiole žive dugo i pružaju mnogo zadovoljstva za novac koji ste za njih izdvojili.

Kako da cveće bude neraskidivi deo unutrašnjeg dekora

Kada prostor dekorišete cvećem, morate voditi računa da ono ne bude ni previše suptilno, a ni previše napadno.

  • Bitno je mesto. Postavite cvetni aranžman na mesto gde ćete moći da ga vidite kako biste mogli u njemu da uživate. Konzolni stolovi u hodnicima, trrpezarijski i kuhinjski stolovi i noćni stočići idealna su mesta.
  • Ako želite jednostavan šik izgled, odaberite bukete od istog cveća. Ako želite luksuzan izgled, odaberite različito cveće za buket ili cvetni aranžman.
  • Dopustite da ostatak dekora utiče na izbor cveća. Savremeni izgled prostorije biće potpuniji uz opušten i običan cvetni aranžman, dok će tradicionalna ili rustična prostorija izgledati bolje sa gustim ili velikim cvetovima.
  • Nemojte koristiti cveće koje je iste boje kao i ostatak prostorije. Opredelite se za boje koje dopunjuju , osvežavaju ili ublažavaju njen izgled.
  • Neka osvetljenje radi u vašu korist. Ako u prostoriji ima mnogo prirodnog svetla, odaberite kristalnu vazu da privuče pažnju na stabljike i cvetove istovremeno.


Dunjin cvet je uvek tu za vas ako ste raspoloženi da eleganciju prirode unesete u svoj dom. Ako želite da nas posetite lično,nalazimo se na adresi Sarajevska 45, u Beogradu. Ako je cvecara online vaš izbor, i tu se o svemu možete informisati. Dostava cveca, savršenog za vas, neće izostati ni u jednom slučaju.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom