Online cvećara Dunjin cvet

Novi svadbeni stilovi: rustični i glam bidermajeri

Svadbeni trendovi menjaju se iz godine u godinu, ali bi se moglo reći da su se u poslednjoj deceniji među traženije svakako uvrstili rustični i bidermajeri koji deluju veoma skupo. Kako da postignete izgled i jednog i drugog stila, koji bidermajeri da postanju vaš izbor i pruže vam dragocene ideje, u tekstu koji sledi.

Kad priroda daje ideje: rustični bidermajeri

Priroda je gotovo uvek inspiracija za venčanja, pogotovo kada su u pitanju bidermajeri i dekoracija prostora u kome se proslava održava. Među onima koji deluju prirodno i kao sastavljeni od svežeg, tek ubranog cveća, posebno se ističu rustični bidermajeri. Ovakvi bidermajeri najpre podrazumevaju usklađenost sa godišnjim dobom. Zato se za svaku sezonu bira cveće koje baš u tom dobu raste.

Primera radi, bidermajeri za letnja venčanja naći će inspiraciju u suncu, te će biti sastavljeni od žutih ruža i suncokreta. Njima se pridružuju pastelne boje krupnijeg cveća za prolećna izdanja, u okviru kojih bidermajeri mogu poneti i ukrase u vidu poljskog cveća, kao što su visibabe i ljubičice, ali i različite bobice i bogato zelenilo.

Jesenji bidermajeri su, sa druge strane, dekorisani od zagasitih boja, jesenjih bordo ruža i raznobojnog lišća, sa dodacima u vidu kestenja, žirova i sličnih plodova. Kada su bidermajeri za zimska venčanja po sredi, treba se okrenuti crvenoj i beloj kao dominantnim bojama, te tamnijem zelenilu, u vidu grančica borova i jela, koje se slobodno mogu poprskati i veštačkim snegom. Pustite mašti na volju – neka vas inspirišu bidermajeri koji deluju pomalo neuredno, sa prirodnom (nikako rezanom) dužinom stabljika.

Prirodni i otmeni dodaci

Gotovo svi bidermajeri moraju imati nekakav vid ukrasa. Tako rustični teže potpunoj prirodnosti, pa su u pitanju bidermajeri koji se uvezuju prostim kanapom u beloj ili smeđoj boji. Takvi bidermajeri se mogu povezati i u lanenu traku sa drvenim dugmićima ili onu sa dodatkom čipke za nešto prefinjeniji izgled.

Svi bidermajeri koji teže da deluju skupo i glamurozno, gotovo obavezno moraju imati i različit nakit u vidu posebnih dodataka, te im se neretko dodaju satenske trake u zagasitim bojama koje asociraju na bogatstvo, poput bordo i ljubičaste. Ove trake trebalo bi da prate i biseri, klasični ili oni koji imitiraju srebro, zlatni broševi i slično.

Sve popularniji su i glam- bidermajeri sa cirkonima, koji svojim svetlucanjem ističu posebnu lepotu svakog cveća, a najbolje se slažu sa rascvetalim crvenim ružama u klasičnom buketu u vidu čvrsto povezanog kruga.

Glam-bidermajeri za bogat izgled

Ako želite da čitavo venčanje deluje posebno otmano i raskošno, onda neka vas inspirišu bidermajeri koji upravo tako izgledaju. Birajte bordo ili crvenu boju kao osnovu, odnosno nijansu cvetova, na koje će se postaviti srebrni ili zlatni nakit. Takođe, ovi bidermajeri i između cvetova mogu imati aksesoare od plemenitih metala ili njihove imitacije, te se tako krupni biseri mogu naći i van latica.

Međutim, otmeni bidermajeri mogu se naći i u beloj verziji, a njihovu osnovu ne moraju nužno činiti ruže – možete se okrenuti i kalama ili lalama kao podjednako dobrim opcijama. Tada su i sami bidermajeri nešto svedeniji, te se jedino jednim brošem, filigransko rađenim, može istaći ukrasna traka u beloj boji kojom se obmotavaju stabljike.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom