Online cvećara Dunjin cvet

Novembarske slave i cvetni pokloni

Među glavnim obeležijima nacionalne kulture našeg naroda jeste krsna slava. Proslava porodičnog sveca tradicionalno porodicu i prijatelje okuplja pred kandilom i ikonom. Pravoslavni Srbi proslavljaju preko 80 krsnih slava, a novembar je vreme kada mnogi idu na slave ili proslavljaju krsno ime.


Mitrovdan, Đurđic, Aranđelovdan? Da li i vi slavite u novembru?


Ko slavi, moraće da spremi, a ko ne slavi da se pripremi. Zna se kako se proslavlja krsno ime u Srbiji. Porodica, prijatelji, bogata trpeza, lepo raspoloženje, veseli i radosni gosti, ali i brojni pokloni…


Buket cveca za domaćicu, kvalitetno piće za domaćina, a šta vi nosite kao poklon za slavu?


Najčešći pokloni za slavu su cvetni aranžani, a prodaja cveca u vreme slava uglavnom je u porastu. Svaka dama se obraduje cvetnom poklonu, a još ako je buket cveca u kombinaciji sa bombonjerom, oduševljenje domaćice sigurno neće izostati, zato bacite pogled šta sve to naša cvecara online nudi.


Piće, bombonjera i kafa su uglavnom ustaljeni pokloni, a kada hoćete da iznenadite prijatelje, onda osmislite drugačiji dar za slavu.


Ako ste se odlučili i izabrali za vašu prijateljicu najlepši buket cveca, kupite joj i neki poklon za kuću. Mogu to da budu šolje, čaše, ali možete kupiti i ukrasne činije i slične poklone za domaćinstvo.


Cvetni aranžmani sa omiljenom knjigom za drugaricu predstavljaju odličan slavski poklon, a ako idete kod prijatelja na slavu kupite mu ekskluzivno vino i za njegovu lepšu polovinu odaberite cveće u saksiji ili buket cveca sa omiljenom bombonjerom.

Najlepši cvetni aranžmani kao slavski pokloni

Prodaja cveca sve je popularnija, jer se posebno u vreme slava traži buket cveca više. Nimalo ne čudi ovakvo stanje, jer su slavski pokloni obogaćeni cvećem atraktivniji i na oko lepši. Kada je prodaja cveca u pitanju, ponuda je ogromna, pogotovu ako želite neobičan poklon za slavu.


Kada rešite da darujete cvetni poklon, neka onda to bude omiljeno cveće vaše prijateljice. Ljiljani, ruže ili orhideje?


Birajte buket cveca sačinjen od ljiljana kada želite da iskažete nesebičnu ljubav i privrženost nekoj osobi. Ako idete na slavu kod sestre, drugarice ili prijateljice ljiljani su odličan izbor, a naša cvecara online uvek je dostupna za vas.


Cvetni aranžmani koji su sačinjeni od ruža iskazuju najsnažnije emocije. Idealan poklon ako idete kod devojke na slavu, zar ne?


Orhideje se poklanjaju u posebnim priikama, a slava je idealna prilika da se pokloni buket cveca napravljen od orhideja. Pokažite bliskim osobama koliko vam je stalo do njih, izaberite orhideju i nećete se pokajati! U svakom trenutku je naša cvecara online dostupna, zato na vreme osmislite odličan poklon.

Vreme slava u Srbiji


Pretposlednji mesec u godini je vreme kada slavlje kreće. Srbi najviše vole da proslavljaju zaštitnika kuće ili da idu na slave. Ne čudi onda zašto smo jedini narod koji slavi krsno ime. U Srbiji se zaštitnik kuće različito obeležava i običaji zavise od kraja u kojem domaćini žive. Druga najbrojnija slava u našem narodu jeste sveti arhangel Mihailo, poznatiji kao Aranđelovdan.


Bez obzira na broj gostiju, domaćice rado pripremaju slane i slatke đakonije, a domaćini jedva čekaju da prvi gosti stignu.


Zahvaljujući običajima i tradiciji poznato je da se nekada svetac birao od domaćinstva do domaćinstva, kasnije je crkva savetovala svoje vernike da preuzmu krsnu slavu koja se obeležava od rane jeseni do početka proleća. I tako je nastalo vreme slava, jer je leti bilo mnogo posla na njivi, a Srbi su važili za zemljoradnički narod. A na slavu se nikako praznih ruku ne ide, ponesite makar raskošni buket cveca za domaćicu.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom