Online cvećara Dunjin cvet

Naručivanje bidermajera iz ugla jedne mlade – Par reči zadovoljnog korisnika

Venčanje, crkva, matičar, prostor, ketering, torta, bend… Svakako je nešto čemu svaka buduća mlada posvećuje posebnu pažnju. Usled tog lepog haosa, koji prati pripreme za veliki dan, dešava se da je fokus upravo na svim ovim krupnim stvarima, ne razmišljajući i o sitnim detaljima koji su i te kako bitni.


Mi uvek nešto biramo iz prostog razloga jer nikada nismo imale iskustva sa tim, pa samim tim smo i nesigurne u svoj izbor iako nam instikt govori da je to ono što tražimo.


Poslednjih 6 meseci pre samog venčanja nisam znala gde udaram. A onda me je kuma 15 dana pred venčanje pitala jesam li izabrala buket. BUKET?! Pa to sam potpuno zaboravila. Naravno, bio je zapisan negde u glavi, ali od prevelike buke završavanja krupnih stvari, stajao je negde po strani sa napomenom “ma opušteno sa buketom“. Ne opuštajte se. Zapišite svaki detalj.

Kako izabrati bidermajer za venčanje?


Vrsta bidermajera ima milion. Crveni bidermajeri, ljubičasti bidermajeri, beli, roze… Pa onda… Bidermajeri od kala, bidermajeri od ruža, bidermajeri od božura, bidermajeri od orhideja, bidermajeri od poljskog cveća… Zaista milion. I na sve to, ne postoje najlepši bidermajeri. Jer svi su lepi.


Srećom, imala sam ideju kakav će buket biti. Našla sam sliku bidermajera koji mi se sviđa, i želela sličan. Ali nisam znala koju cvećaru da izaberem s obzirom da je buket bio malo neobičan (po mom mišljenju neobičan jer se ne razumem u cveće, ali se razumem u dizajn i u estetiku). Po preporuci kolege ukucala sam u pretraživaču Dunjin Cvet i primetila da je to ozbiljna cvećara sa velikom ponudom. Ok, stres se malo smanjio videvši njihovo iskustvo, odličan kvalitet i sasvim pristojne cene.


Cvećaru sam pozvala 10 dana pred venčanje. Odmah su me pitali da li znam koje cveće želim i da li imam fotografiju buketa (što bi bila najbolja varijanta jer onda imaju uvid koje je cveće u pitanju). Sliku sam imala, ali nisam znala nazive cveća, a naročito ne neobičnog cveta u sredini koji je bidermajer činio posebnim i koji sam prosto morala da imam. Svo ostalo cveće , što se mene ticalo, su mogli da mamene sem tog. I samo se sećam da sam rekla da je veliki središnji cvet veoma bitan.


Obzirom da sam razgovarala direktno sa Dunjom koja je vlasnik cvećare Dunjin cvet, dobila sam odgovor koji, verujem, sve mlade žele da čuju: “Ništa se ne brini, zvala si u dobro vreme i sve se može nabaviti”. Odahnula sam.
Iako tražen u poslednjem trenutku, bidermajer je ispao najlaganiji element organizovanja venčanja. Volela bih da je i ostatak tako lagano protekao.  Dunja je imala i nekoliko ideja. Šta se sve može dodati, zameniti, staviti… Slala mi je fotografije. Moji odgovori su bili DA ili NE. Nije bilo “pa ne znam” ili “pa možda” ili pak povuci pa potegni. Bilo je lagano i opušteno. Sve je bilo završeno preko telefona ili mailom. Dogovorile smo se za datum i vreme.

Meni najlepši bidermajer za venčanje


Došao je i taj magičan dan. Kuma je izašla iz divljeg crnog mustanga sa predivnim divljim buketom. Nisam mogla da verujem da buket može da rasplače. Jedva sam se pribrala (jer šminka je već uveliko bila na licu ). Ispao je i lepši od bidermajera sa slike koju sam imala.


Danas, kada vratim film venčanja, sve su to bile slatke muke. Moj osmeh, dok ovo pišem , to može i da potvrdi.
Dunja, hvala ti što si mi ulepšala dan. Toplo preporučujem tvoju prelepu brižnu cvećaru. Hvala ti od srca.

Dunja: Hvala i tebi Vanja na ovom tekstu i lepim rečima. Želim Vam puno sreće u braku.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom