Online cvećara Dunjin cvet

Najromantičniji bidermajeri za venčanja koji će Vas oduševiti

Bidermajeri za venčanja imaju, pored svadbene torte, jednu od centralnih uloga na svakom venčanju. Pored toga što su redovno u prvom planu na mnogobrojnim fotografijama, njihovo bacanje jedan je od ključnih momenata slavlja i označava konačnu potvrdu braka.


Stoga bi na prvom mestu bidermajeri za venčanja trebalo da budu u romantičnim tonovima, kako bi bili usklađeni sa emotivnošću čitavog dana.


Okrugli, u pastelnim bojama


Čvrsto povezano cveće u buketu koje stvara pravilan krug ujedno je jedan od najčešćih izbora, zato što izgleda elegantno i prefinjeno, dok krug, kao idealan oblik, simbolizuje želju da takav bude i brak. Neretko se bira crvena, ali ukoliko se želi postići romantika, bidermajeri za venčanja trebalo bi da budu formirani u pastelnim bojama cveća.


Možete birati nežnu ružičastu ili bledu narandžastu boju, mada se kao posebno originalne izdvajaju plave nijanse i luksuzni ljubičasti tonovi, koji unose dozu elegancije u čitavu priču koju pričaju romantični bidermajeri za venčanja.

Sa različitim aksesoarima


Aksesoari su nužni deo svakog stila, pa tako i svadbenih dekoracija. Idealni romantični bidermajeri za venčanja mahom su ukrašeni dodacima od čipke i biserima, a kao poseban retro momenat ističe se kanap oko drški cveća.
I kombinacija ovih elemenata može veoma otmeno izgledati. Jedino je nužno da bidermajeri za venčanja ne budu pretrpani ovakvim dodacima, već da u manjem broju istaknu lepotu cveća.


Raznobojni bidermajeri za venčanja


Raznobojni bidermajeri za venčanja romantiku mogu postići ako se, primera radi, nežne roze ruže kombinuju sa ljubičastim i žutim cvećem i zelenilom. Raznobojnost tako dobija konkretne akcente i unosi dašak prirode u ovaj dan, a šta je romantičnije od piknika na cvetnoj livadi?


Boho bidermajeri


Kao poseban pravac u okviru kategorije zvane romatični bidermajeri za venčanja izdvaja se boho stil, sam po sebi nežan, retro i sa emotivnom porukom kao glavnom karakteristikom. Cvećarsku scenu ovaj stil osvojio je i u drugim segmentima, jer deluje spontano a lepo i prefinjeno, te treba voditi računa da se poverenje pokloni iskusnim cvećarima ako želite ovakvo rešenje.


Boho bidermajeri za venčanja podrazumevaju kombinacije raznobojnog poljskog cveća ili jednog većeg cveta sa sitnijim, sve uokvireno zelenilom, kojim se povezuje i buket, bez dodataka, tako da izgleda kao sveža i tek ubrana i napravljena dekoracija. Drške cveća mogu biti i izrazito dugačke, tako da čitav aranžman bude izuzetno upadljiv i originalan. Boho bidermajeri za venčanja sjajno se slažu sa sličnim cvetnim dekoracijama na stolovima.


Bela boja kao dominantna


Bela je neizbežna čak i kada su romantični bidermajeri za venčanja u pitanju, a najčešće je kombinovana sa zelenilom i belim mašnama ili biserima u okruglim buketima ili, pak, sa mnoštvom belog poljskog sitnog cveća u zelenilu, obmotanog belom trakom. Posebno se dobro slaže uz vintidž venčanice, odnosno one sa karnerima i bogatijim donjim delom haljine.

Suncokreti, zašto da ne?


Kao posebno originalne, predlažemo suncokrete kao dominantno cveće u buketu, kombinovane sa belim ružama. Ovakvi bidermajeri za venčanja su posebno upadljivi, a suncokret simboliše radost i povezanost – kako se uvek okreće za suncem, vezan je za njega, te ujedno doprinosi i čvrstoj vezi mladenaca. Ovi bidermajeri za venčanja trebalo bi da ostanu bez ukrasa, jer suncokret već, sam po sebi, privlači sasvim dovoljno pažnje.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom