Online cvećara Dunjin cvet

Kreativni bidermajeri inspirisani prirodom i glamurom

Kako bidermajeri nisu samo običan buket, već imaju i specijalnu ulogu u danu venčanja, to i njihov izgled treba da bude poseban – kako u smislu forme, tako i u vidu boja i drugih aksesoara. Zato različiti elementi mogu postati inspiracija kada su fantastični bidermajeri u pitanju, a mi izdvajamo prirodu i glamur kao večite baze za razne ideje.

Bidermajeri u svim prirodnim izdanjima

Na samom početku, prirodan izgled je nešto što se uvek ceni, pa će isto važiti i za priliku u kojoj su bidermajeri jedan od ključnih elemenata – savršeni dan venčanja.


Za prolećna venčanja možete praktično dodati svaki cvet kog se setite – primera radi, bidermajeri sačinjeni od ruža dobro će izgledati u kombinaciji sa visibabama i ljubičicama, dok će bidermajeri za svadbe koje se održavaju u letnjem periodu moći da ponesu razne cvetne dodatke, od suncokreta do žutig pupoljaka, kako biste boju sunca uklopili u svoj važan dan.


Kako su već postali tema bidermajeri za svadbe u različitim godišnjim dobima, tako treba dodati da jesenji bidermajeri mogu biti sačinjeni od jesenjih ruža, kojima se elegantno može dodati lišće u raznim bojama, ali i kestenje i žirovi, te bordo i uopšte zagasite boje raznih bobica.


Zato će i zimski bidermajeri poneti snežno ruho, te će zelenilo doći u vidu grančica zimzelenog drveća, eventualno poprskano veštačkim snegom, sa šišarkama u manjim i većim formama, i svakako belim ružama kao osnovom.


Kada su po sredi bidermajeri u raznim formama, za prirodne verzije uvek treba birati one koje deluju tako kao da su bidermajeri sačinjeni od sveže ubranog cveća. To konkretno znači da ih ne treba čvrsto uvezivati u pun krug, već da je dozvoljeno da poneki cvet štrči, kao i da stabljike ne budu rezane, već puštene prirodno u raznim dužinama.


Zbog toga je generalan stav i da su prirodni bidermajeri upravo najromantičniji, jer deluju kao tek pristigli sa neke livade.

Različiti dodaci

I prirodni i glamurozni bidermajeri mogu poneti različite dodatke. Za prve su, pored poljskog cveća, rezervisani kanapi i užad kao jedini ukras, jer oni upotpunjuju prirodan izgled.

Glamurozni bidermajeri se, sa druge strane, posebno mogu ukrasiti raznim nakitom, od cirkona do bogato dekorisanih srebrnih ili zlatnih ukrasa, u vidu različitog nakita – od broševa do privezaka za ogrlice. Glamur bidermajeri mogu dobiti i dodavanjem bisera, od klasičnih belih do onih srebrnih ili zlatnih, te bi ovakvi bidermajeri trebalo da vam pruže inspiraciju ako cenite klasiku u svim njenim vidovima.


Glamurozni i bogato ukrašeni bidermajeri

Sledeći element koji bi pomenuti glamurozni bidermajeri trebalo da imaju jeste čipka ili til poput onog na venčanici ili mladinoj haljini, kako bi celokupan izgled mlade bio sveden u jedan odgovarajući stil.


Ovi bidermajeri uglavnom se prave od klasičnih belih ili crvenih rascvetalih ruža, dekorisani sa eventualno nekoliko pupoljaka. Poenta je da bidermajeri u glam-izdanju ne zavise od cveća, jer je ono samo baza za dodatke u vidu nakita, sačinjenog od plemenitih metala ili njihove imitacije, koji u suštini i nosi celokupan izgled buketa.


Kao posebno inspirativni, poseban predlog su bidermajeri od belih ruža, u okviru kojih se sa cvetovima smenjuju „cvetovi“ od bisera i srebrnog nakita.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom