Online cvećara Dunjin cvet

Kako da je iznenadite za Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih je definitivno jedan od najlepših praznika u toku godine, kada svojoj voljenoj osobi poklanjate posebnu pažnju i poklon specijalno odabran baš za nju. U ovom tekstu čemo pokušati da vam pomognemo kako da izaberete poklon za Dan zaljubljenih devojci i kako da je iznenadite na simpatičan način.

Scenario br. 1: Za Dan zaljubljenih pokloni joj romantično krstarenje


Vi ste jedan od onih muškaraca koji vole da budu romantični na onaj tradicionalan način. Možda ste nedavno započeli vezu, pa niste baš sigurni u to kakav poklon za Dan zaljubljenih devojci treba da poklonite i šta bi je zaista iznenadilo. Više biste voleli da igrate na sigurnu kartu kao što je večera, bombonjera i cveće koje sve to krasi. Vaše ideje za Dan zaljubljenih mogu da budu malo drugačije i da ceo taj scenario sa večerom zabiberite sa npr. krstarenjem. U Beogradu postoje brodovi koji krstare Dunavom i Savom tokom cele godine. Možete sve pripremiti na vreme. Napravite dogovor sa konobarom na brodu da na sto koji ste rezervisali postavi cveće koje ste vi izabrali i tako je dodatno oduševite. Za tu priliku, odličan izbor mogu da budu cvetni aranzmani u obliku srca, cvetni aranzmani u staklu ili cvetni aranzmani sa plišanom igračkom uz nezaobilaznu porukicu koju ste vi lično napisali i na taj način joj dali do znanja da vam je stalo do nje.

Scenario br. 2: Za Dan zaljubljenih pokloni joj avanturu


Volite avanturu, a sigurni ste da i ona ima iste sklonosti. Za ovaj scenario vam treba malo vremena i organizacije u napred, ali ako na kraju igre dobijete od nje onaj oduševljeni pogled pun ljubavi i osmeh od uva do uva, znajte da je vredelo svake sekunde koju ste potrošili na pripremu.


Mogli biste da napravite svoju varijantu igre “potraga za blagom”, ali da se ne ograničavate na jednu prostoriju, već da igru proširite na malo veću teritoriju. Možete da počnete tako što ćete da je pozovete ujutru čim se probudi i da joj kažete da pogleda u npr. levi džep svoje jakne gde ste prethodnog dana sakrili kockicu čokolade umotanu u papirić sa narednom lokacijom na koju treba da ode i zadatkom koji treba da obavi. Ili ako znate da svakog jutra pije kafu, čaj ili neki drugi napitak, možete u omiljenoj šoljici ili kutiji tog napitka da joj ostavite čokoladicu sa narednim tragom. Naredni trag može da bude npr. da ode do obližnje trafike i da kupi novine i da otvori određenu stranu. A vi ste pre toga bili na toj trafici, kupili te novine, ubacili cedulju i rekli prodavcu da će da dođe devojka koja će da ih traži. Posle toga može da ode u prodavnicu i da od kasirke traži kesicu omiljenih bombona. To može da bude i neki muzej ili galerija pa da iza slike ostavite trag, ili da ga zalepite na banderu, zid, u lift, ili šta god vam drugo padne na pamet. Pustite mašti na volju, igrajte se i smislite lokacije koje želite da poseti i zadatke koje treba da ispuni. Bitno je da joj bude zabavno.


Za kraj neka poseti cvećaru, gde mogu da se kupe najlepši cvetni aranžmani od kojih ste vi izabrali neki posebno za nju sa cvećem koje voli, napisali joj porukicu u kojoj joj otkrivate gde se krije blago. Naravno vi ćete biti to blago i dočekaćete je raširenih ruku sa najtoplijim zagrljajem i najmekšim poljupcem. Iz džepa možete da izvučete kutijicu sa prstenom i da sve začinite tako što ćete da je zaprosite, ili neki drugi poklon za koji znate da će nju da obori sa nogu.

Scenario br. 3: Za Dan zaljubljenih pokloni joj Skandinavsko veče i nezaboravan Dan zaljubljenih


Jedan od najstarijih rituala za Dan zaljubljenih je jedan ritual koji se izvodi u noći između 13. i 14. Februara, a potiče iz Skandinavije. Po skandinavskom verovanju tačno u 24h treba ući u dvorište crkve ili barem vaše dvorište i sa sobom poneti semenke bundeve, suncokreta ili neke druge biljke.

Kada sat otkuca ponoć, treba baciti semenke preko ramena i izgovoriti sledeće stihove:


“Raspršujem ovo seme zaljubljen/a,
Ovo seme posejaću u ljubavi,
Ti, koja si moja prava ljubav,
Dođi po mene i ostani dok raste,
Baš kao i moja ljubav prema tebi”


Nakon toga treba pogledati preko ramena, i videćete viziju svoje ljubavi kako korača preko trave iznikle od vašeg semena, a ako ne prepoznajete osobu zatvorite oči i oslušnite, čućete njeno ime. Tu noć ćete sanjati svoju pravu ljubav.

Lepa priča, zar ne? Zašto ne biste napravili svoju romantičnu verziju i dali uputstva devojci, a kada pogleda preko ramena pojavite se vi držeći prelepi buket u ruci i pisamce u kome ste joj otvorili srce. U cvećarama mogu da se kupe cvetni aranžmani sa crvenim ružama koje predstavljaju simbol ljubavi, pa vam predlažemo da izabrete neki od njih. Tu noć provedite zajedno, a narednog jutra je iznenadite doručkom u krevetu i nekim lepim poklončićem. Naravno, ukoliko je moguće, i ceo dan provedite zajedno u istom romantičnom ritmu koji ste započeli prethodno veče.

Koje god da su vaše ideje za Dan zaljubljenih bitno je da na kraju ona bude nasmejana i da joj date do znanja koliko je za vas posebna. 

Za svaku vašu romantičnu ideju, tu je cvećara Dunjin cvet da je ostvari i ulepša vam ovaj Dan zaljubljenih. Kontaktirajte nas.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom