Online cvećara Dunjin cvet

Dekoracija prostora za svadbu: cvetni aranžmani od ruža

Pošto su ruže cvet koji je postao svetski prepoznatljiv simbol ljubavi, to ne začuđuje što su cvetni aranžmani od ruža glavni izbor za dekoraciju svakog svadbenog enterijera. Ako želite da postignete romantiku ili glamur prostora u kome će se proslava vašeg venčanja održati, onda ćete se sigurno odlučiti za ovu vrstu ukrašavanja.

Cvetni aranžmani od ruža za mladenački sto

Sto za kojim sede mladenci i kumovi obično se nalazi okrenut ka gostima, tako da zvezde dana konstantno budu u centru pažnje. Zato se i cvetni aranžmani od ruža posebno izrađuju upravo za mladenački sto.


Jednu od varijanti, kojom se postiže posebno romantičan ugođaj, čine cvetni aranžmani od ruža koji sakrivaju čitavu prednju stranu stola, tako da izgleda kao da cveće pada u slapovima do samog poda. Ovakva dekoracija delovaće još elegantnije ako se ružama dodadju cirkoni, biseri ili nakit od srebra (odnosno imiticaje ovog plemenitog metala).


Za samu boju ruža odlučićete se tako što ćete birati istu nijansu onoj koju imaju ruže u bidermajeru. Na taj način se svadbeni, cvetni aranžmani od ruža najbolje stapaju sa svim elementima svadbe.


Bela je klasična i uvek dobar izbor za venčanja, ali je možete osvežiti i ponekom crvenom ili ružama u pastelnim nijansama. Sve češće su i odluke za pojedine boje koje se javljaju kao lajt motiv venčanja, poput nežne lila ili blede narandžaste, te slobodno iskoračite u ovaj moderni trend.

dekoracija stola

Dekoracija stolova gostiju

Podjednako kao što će cvetni aranžmani od ruža za mladenački sto biti u istoj boji kao što je nijansa bidermajera, bira se i boja dekoracije stolova gostiju.


Ovde će vam jedini izbor zapravo predstavljati broj i veličina, kao i oblik dekoracije. Možete se rešiti da cvetni aranžmani od ruža budu u vidu loptastih formi, samo na sredini stola, čemu će se dodati sveće ili razne papirne dekoracije.


Sa druge strane, možete se rešiti i za više manjih aranžmana u vidu ikebanica u staklenim vazama, koje će biti postavljene između tanjira. Posebno vodite računa da u tom slučaju stolovi budu veliki, jer nije cilj da cvetni aranžmani od ruža smetaju gostima prilikom obeda, već da atmosferu učine romantičnijom i glamuroznijom.


U slučaju manjih aranžmana, birajte jedan veliki za sredinu stola u svakoj varijanti. Možda će najbolje biti da se rešite za oblik srca, koji će se dobro uklopiti u romantični stil svadbe.


Glamur ćete, sa druge strane, lako postići. Otmeni cvetni aranžmani od ruža imaju kao dodatak bisere, srebro ili cirkone, raspoređene po čitavom aranžmanu ili samo kao dodatne aksesoare trake koja umotava stabljike ili prelazi preko čitavog aranžmana.

Ukrašavanje prostora

I sam prostor trebalo bi da ukrase veći cvetni aranžmani od ruža istih boja kao prethodno spomenutih. Tako se možete rešiti za velika srca okačena na zidove, ili pak slapove cveće u velikim podnim staklenim vazama, koje će delovati kao oživela cvetna bašta.


Da romantika tu nipošto ne mora prestati, dokaz su i cvetni aranžmani od ruža koji mogu biti postavljeni u velike pletene korpe ili sanduke u uglovima prostora, a koji će sasvim sigurno oživeti baš svaku salu ili restoran.
Za sam kraj, savet je da trake, kojima ćete dekorisati stolice vezujući ih u mašnu, budu birane upravo u istoj boji cveća

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom