Online cvećara Dunjin cvet

Cvetni aranžmani za svadbe i dekoracija stola su lični pečati svadbe

Kroz istoriju zna se da je cveće uvek zauzimalo veliku ulogu na venčanjima, i najčešće je bilo prezentovano kao razni prelepi cvetni aranžmani za venčanje. A uloga im je bila razna. U staroj Grčkoj je mlada nosila venčić na glavi kao dar od prirode. Cvetni venčići su ćesto sadržali i glavice belog luka kao zaštitu od zlih duhova. U Švedskoj su devojčice nosile male buketiće mirisnog bilja do oltara, a mladoženja ih je držao u džepu kako bi oterali trolove. U Engleskoj bi mlada i deveruše išle zajedno stazom koju su male devojčice ispred njih posule laticama kako bi osigurale dug život i sreću mladi.


Sve u svemu, iz bilo kog razloga, iako je značenje iza njih zaboravljeno, cvetne dekoracije za svadbe su se zadržale i do dana današnjeg. Mada danas imaju čisto dekorativnu funkciju, podjednako im se pridaje pažnja pri izboru. Pored cveća u kosi, za birermajer, rever, kola, najviše promišljanja se ulaže da dekoracija mladenačkog stola i aranžmani za svadbene stolove budu što zanimljiviji i lepši. Na kraju, cvetni aranžmani za stolove su ono što se po svadbama razlikuje, čini ih jedinstvenim i daleko prijatnijim. Pa zamislite ogroman prostor, pun ljudi, bez ikakvog cveća. Potpuno bezlično. Dekoracija svadbe je ono što svadbi daje ličan pečat.

Dekoracija mladenačkog stola i stola za svadbu

Dekoracija stola za venčanje i dekoracija za mladenački sto zapravo nije teško smisliti. Dovoljno je izabrati prvo boje koje želimo, ili cveće koje volimo. Nekada je to bilo komplikovan deo, ali danas za svaki cvet postoji milion boja i čak i da nisu u sezoni postoje iz uvoza. Ono što je još lepo kod cveća je da kako god ga kombinovali i sa čime god ga kombinovali, nikako ne možemo da pogrešimo. Ono je uvek lepo i uvek ide sa svim.


A onda možemo da se baš igramo. Hoće li to biti cvetni aranžmani u korpama, u staklenim vazama ili čak teglama, to je na nama da smislimo. I nema pravila. Može da se stavi u bilo šta što može da drži malo vode. To može biti obojeno, providno ili napunjeno raznim zanimljivim stvarima poput kamenčića, školjki, želatinastih kuglica, boje, voća, lišća… Čega god. Dekoracija stola za mladence mogu da budu visoki svećnjaci dekorisani cvećem ili simpatični kavezi za ptice napunjeni cvećem i svećama. Sveće svuda postavljene su takođe odličan pečat zbog topline i prijatnosti koju pružaju atmosferi. Cveće i sveće su dve stvari koje praktično vrište “ROMANTIČNO”. Kako ih onda ne koristiti za dan koji zapravo slavi ljubav?


Kako bi cvetna dekoracija svadbenog stola i ostalih stolova dodatno došla do izražaja i bila nesvakidašnja, može se koristiti zanimljiv i upečatljiv stoljnjak, zanimljivo posuđe, ili čaše u boji. Može se staviti neki cvet ili mirisno bilje na dekoraciju salveta sa prstenom ili jednostavno iskoristiti cvet ili travu kao prsten za salvete. Na primer, lavanda bi bila odlična za te stvari.


Mogućnosti je zaista bezbroj. Nema granica. Šta god da nam padne na pamet kako dekorisati sto može se iskorititi. I što je ideja ili kombinacija luđa, to je pečat zapravo veći. Zato uživajte u smišljanju kako će vaša dekoracija stola za svadbu da izgleda. Bez nervoze. Bez tresa. Jer svaka ideja je validna ideja i nema grešaka. Uživajte u tome.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom