Online cvećara Dunjin cvet

Cvetni aranžmani od ruža – za brze promene u svakom domu

Ako biste voleli da makar malo osvežite svoju kuću pred praznike ili dolazak gostiju, cvetni aranžmani od ruža biće vam od najveće pomoći. Malo novca koji ćete uložiti u ovaj dašak prirode učiniće mnogo za celokupni izgled vašeg enterijera, te ćete se zapitati kako vam ovo ranije nije palo na pamet.

Cvetni aranžmani od ruža za tinejdžerske sobe

Sobe devojčica u tinejdžerskom periodu najlakše ćete promeniti ako cvetni aranžmani od ruža zauzmu makar jedan ugao. Možete birati police za knjige, radni sto ili prozorsku dasku kao savršena mesta za ovu divnu cvetnu dekoraciju.


Za početak, možete rešiti da manji cvetni aranžmani od ruža u staklenim vazama budu osnova čitavog dekorativnog momenta. Na samo dno vaze možete postaviti mirišljavu so u različitim bojama, koja će uneti i nov osvežavajući miris u prostor. Ređajte so od najtamnije ka najsvetlijoj boji ili nijansi, kako biste postigli ombre efekat.


Pošto se cvetni aranžmani od ruža mogu naći i u saksijama sa zemljom, saksijicu možete ubaciti u staklenu vazu iznad mirišljave soli. Tako će novi element dekoracije uneti i prirodu i razne boje u prostor, a sigurni smo da će se vaša devojčica ovim aranžmanom oduševiti – sva deca vole cveće.


Promene u dnevnom boravku


Promene u dnevni boravak najlakše ćete uneti ako cvetni aranžmani od ruža budu postavljeni na klub sto i na prozorsku dasku. Možete se rešiti i u ovom slučaju za one u saksijama ili se sami potruditi da napravite posebne aranžmane.


Za početak, sto ukrasite jednom ili više manjih pletenih korpi, u koje će biti postavljeni cvetni aranžmani od ruža pastelnih boja, ako vam je nameštaj tamnijih boja, odnosno crvenih nijansi ili tamnijih ljubičastih, ako je u pitanju svetliji nameštaj. Tako će cvetni aranžmani od ruža postići pravi kontrast sa pozadinom i uneti dinamiku u prostor.


Neka i prozori procvetaju – prozorskoj dasci dodajte staklene tanjiriće na koje ćete položiti ruže, zelenilo i bele bobice, u vidu manjih ležećih ikebana. Ovi cvetni aranžmani od ruža mogu se dodatno dekorisati u zavisnosti od godišnjeg doba uvelim lišćem, šišarkama ili grančicama zimzeleni.


Romantika u spavaćoj sobi


I spavaću sobu je dobro s vremena na vreme osvežiti i u nju uneti elemente koji će iznova buditi strast. Primera radi, za ovu prostoriju se ne preporučuju sobne biljke, ali je ponekad mogu osvežiti cvetni aranžmani od ruža koje su odsečene.
Birajte forme u obliku srca koje možete i sami napraviti, koristeći se savijenom trskom u obliku srca kroz koju će biti provi+učene ruže. Druga opcija je u cvećarama potražite ovakvu formu, u kojoj su cvetni aranžmani od ruža pričvrćeni na zelenu pozadinu u obliku srca. Ovakava aranžman sigurno će ulepšati leganje i ustajanje i dati vam novu energiju.


Cvetni aranžmani od ruža za trpezarije


Kada se kaže trpezarija, ne mora se misliti na izdvojenu prostoriju, već na sto za obedovanje, koji čak i u svakodnevnim prilikama može poneti sasvim drugačije ruho. Primera radi, cvetni aranžmani od ruža u manjim okruglim formama, poput onih loptastih koji se mogu naći u svakoj cvećari, učiniće svaki porodični ručak mnogo veselijim i inspirativnijim – stoga unesite i dašak prirode na svoj sto.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom