Online cvećara Dunjin cvet

Cvetni aranžmani od ruža kojima niko ne može odoleti

Da li znate da je ruža najpopularniji cvet koji se poklanja u raznim specijalnim prilikama? I da li ste se zapitali zašto? Šta to ružu čini toliko posebnom? 

Ruža je jak otporan cvet, sa čvrstom tvrdom drškom, debelih mesnatih latica. Dugo zadržava svežinu i lepotu, a lako se održava. S druge strane ruža je cvet punih jakih boja, sladunjavog mirisa, nežna, elegantna, lepa… Obično se daruje u specijalnim prilikama kao što su rođendani, Dan zaljubljenih, godišnjice, ali i kao cvetni aranžmani na venčanjima, prijemima, zabavama.

Verovatno nećemo pogrešiti, ako kažemo da je prvi cvet koji ste ikada kupili kao poklon, bila ruža. Poklanjamo je kao znak ljubavi, pažnje, prijateljstva, posvećenosti, kao simbol sreće, ali i tuge. Svakodnevno je prisutna u našim životima. Ima je u raznim bojama i nijansama. Simblizuje ljubav i lepotu. Ruža je klasično, vanvremensko cveće, duboko ukorenjeno u tradiciju mnogih naroda. Ali je i moderna i bukvalno za sve prilike.

Prodaja cveca je par decenija u nazad doživela pravi procvat. Masovna proizvodnja i dostupnost cveća, dala je novu priliku cvećarama da im cvetni aranžmani koje mogu da ponude kupcima budu, bogati, raznovrsni i prava mala remek dela.

Nekada je za bukete koje čini 101 ruza bilo potrebno pokupovati sve ruže iz dve tri lokalne prodavnice. Proizvodnja i prodaja cveca bila je slaba. Danas to nije slučaj. Prodaja cveca je na vrhuncu. Samo jedna cvecara može da podmiri potrebe i najzahtevnijih i najbogatijih mušterija.

Jedna od takvih cvecara je i naša cvecara online Dunjin cvet.

Danas su jako popularni cvetni aranžmani od ruža. Svaka boja ima neko posebno značenje kao i broj ruža u aranžmanu. Zanimljivo je da se kod nas po bontonu cveće poklanja u neparnom broju. U zapadnim zemljama je svaki broj prihvatljiv. Tako se kod nas poklanja jedna tri pet petnaest ili 101 ruza.

Sve boje ruže


Crvena boja ruže označava ultimativnu, najsnažniju, najveću ljubav koja traje zauvek.
Bela boja ruže označava čistu, nevinu, neukaljanu, ljubav.
Žuta ruža je simbol jakog, čvrstog prijateljstva.
Žuta sa crvenim vrhovima označava zaljuljivanje.
Žuta sa belim označava jedinstvo.
Ruže boje lavande označavaju očaranost nekim.
Koralno crvena ruža je simbol požude.
Dok je narandžasta ruža simbol fascinacije i entuzijazma.

Boje i broj ruža u aranžmanu kao i sam oblik odnosno kompozicija aranžmana u sebi nosi simboličnu priču, koju poklanjanjem saopštavate voljenoj osobi. Da bi cvetni aranžmani bili skladni, lepi, obično se prošaraju sa malo ukrasnog zelenila, koje razbija monotoniju boje, a aranžmanu daje živost i razigranost. Takvim aranžmanima je teško odoleti.

Naša cvecara online Dunjin cvet ima nekoliko već predefinisanih aranžmana. A otovreni smo za svaku vrstu saradnje po pitanju izgleda, broja, boje cvetnih aranžmana i drugog. Želja nam je da vama i vašim dragim osobama pružimo što lepši ugođaj za posebne prilike. Mada vas ohrabrujemo i da cveće poklonite voljenima i kada to najmanje očekuju i tako im ulepšate svakodnevnicu.

Kao i sve drugo prodaja cveca se preselila na internet. Što u mnogome olakšava stvari. Više nema potrebe juriti po okolnim cvećarama u potrazi za idealnim aranžmanima. Naša cvecara online u ponudi ima veliki broj predivnih aranžmana od ruža, poput ovih:

Ovi i drugi cvetni aranžmani i buketi mogu po vašoj želji stići na adresu osobe kojoj ih poklanjate, kao i na vašu ličnu adresu. Vaše je samo da izaberete, ostalo prepustite nama.

 

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom