Online cvećara Dunjin cvet

Cvetna dekoracija mladenačkog stola

Čak i pre nego što u životu stigne sudbonosno pitanje ,“Da li ćeš se udati za mene?”, kao i vreme za sudbonosno “DA”, svaka žena zapravo još od malih nogu mašta o tome kako će sve izgledati onog dana kada će ona jedina biti centar pažnje.


Dan venčanja je dan kada su sve oči uprte u mladu. Zato svaka buduća mlada vrlo pažljivo bira svoju venčanicu, frizuru, šminku i bidermajer koji će ići uz sve to. Pošto će je oči svuda pratiti, da bi doprinela svom izgledu trebalo bi ulepšati i stvari oko sebe, mesto na kome će najviše vremena provoditi i gde će je gledati. Postoji li bolje mesto nego što je to mladenački sto?


Cvetni aranžmani za mladenačke stolove mogu biti razni i sama dekoracija stola za mladence može biti prava umetnost. Najlepši cvetni aranžmani nastaju iz najluđih kombinacija. Zato je dobro spojiti lične zamisli sa iskustvom cvećara kako bi dekoracija stola za venčanje ili ti svadbu ispala što upečatljivija, jedinstvenija i nesvakidašnja, u zavisnosti od toga šta se želi postići.


Cveće i cvetne kombinacije


Pri izboru cveća za dekoraciju svadbenog stola nema mnogo pravila. Sve je moguguće ukombinovati. Svaki cvećar će u suštini prvo savetovati kombinovanje cveća sa približnom brzinom propadanja. Jer na kraju krajeva to cveće će biti lepo i narednih dana i može se upotrebiti ili još lepše poklanjati gostima. Lepo je koristiti sezonsko cveće, ali i da omiljeni cvet nije u sezoni, uvek se može naći iz uvoza. Pa čak i da to nije moguće, skoro svako cveće ima svoju zamenu. Cvet koji jako liči. Iako ruža jeste kraljica svadbi, postoji i toliko drugih vrsta cveća koje će biti podjednako lepo. Jer svo cveće jeste lepo. Kala je elegantna, ranunculus je romantičan, hortenzija nesvakidašnja, božur raskošan… Orhideja je uvek zanimljiva, što zbog oblika, što zbog boja koju poseduje, i postoji toliko vrsta. Divlja orhideja, pelelopsis, vanda orhideja… Za jedinstvene dekoracije svadbenog stola allium, ili ti ukrasni luk, može učiniti čuda. Lisianthus, ornithogalum i frezija deluju nežno, dok ljiljan i amarilis odvažno. A tu se uvek nađe mesta i za gipsofilu, u narodu poznatu kao šlajer. Kombinacija cveća je mnogo i svaka je lepa na svoj način, a što se više kombinuje, to je dekoracija svadbenog stola unikatnija.


Kako dekorisati mladenački sto


Načina kako dekoristati mladenački sto je bezbroj. Zaista nema granica šta sve može da se kombinuje i upotrebi. Najčešće je to buket na sredini stola koji se lagano širi i pada sa ivice. Neki put je cela ivica ukrašena cvećem. Ekstravagantnija dekoracija za mladenački sto uključuje zaista visoke vaze ili u još romantičnijim slučajevima visoke svećnjake koji su prelepo okićeni dok svetlost elegantnih sveća daje posebnu draž atmosferi i posebnu lepotu ljudima koji se nalaze tu. Sve češće aranžmani za svadbene stolove uključuju simpatične kaveze za price u kojima je raskošno cveće. Za još rustičniji i topliji izgled koriste se mali panjevi izborane kore na kojima sva lepota cveća i sveća. U modernim varijantama zanimljiv detalj je upotreba suvog granja koje daje potpuni kontrast živopisnom cveću.


Koje boje koristiti prilikom dekoracije mladenačkog stola


Što se tiče boja, ni tu pravila nema. U suštini, uglavnom su to neke nežne, pastelne boje. Uvek ide dosta bele, roze, pa sve do ljubičaste, ali niko ne brani da to bude i plava, jarko žuta, narandžasta koja je naročito zanimljiva u jesen, ili vatreno crvena. Nežni, pastelni tonovi su romantični i vrlo ženstveni, ali zato je kombinacija narandžaste i žute vrlo odvažna, ljubičasta i plava daju naročitu lepotu, jedinstvenost i eleganciju.


Zapravo sve te boje, vrste cveća, kombinacije i sam način ukrašavanja ne mora da bude isti kao i za ostale stolove. Baš je zanimljivost veća i akcenat veći ako se razlikuje. Ako ima nečeg više nego na drugim stolovima. Ako je boja tu drugačija. Ali sve je stvar izbora. Bitno je samo naglasiti posebnost stola za mladence, jer taj dan posebni ljudi sede za njim. Zato je zapravo važna dekoracija svadbenog stola. Ona je poput davanja titula. Da se pokaže bitnost i doda na važnosti osoba koje tu sede.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom