Online cvećara Dunjin cvet

Cveće za sahrane – šta je prigodno poneti

Cveće je pratilac naših života. U nekom obliku i na neki način uvek je prisutno u životima ljudi. Cveće se poklanja za rođenje, rođendanje, svadbe, proslave, krštenja. Cveće se nosi i na poslednji pozdrav dragim ljudima koji su nas napustili, kao izraz duboke tuge, poštovanja i saučešća prema osobama koje više nisu sa nama.


Zbog svoje univerzalnosti i mnoštva jezika koje cveće govori uvek je siguran izbor za razne prilike. Jedna od takvih prilika je i sahrana pa su suze za sahrane lep i dostojanstven način da pošaljemo poslednji pozdrav nekoj osobi koja više nije sa nama.
Buket koji je namenjen za ove prilike mora da bude napravljen po određenim pravilima kako bi bio prigodan. Tako da, u zavisnosti od toga kome je cveće namenjeno zavisiće i vrste cveća koje će se koristiti za izradu venca, ali i boja i veličina buketa.


Gotovo svi narodi na groblje nose cveće jer ono svojm ciklusom najbolje simbolizuje prolaznost života.

Venci za sahrane – univerzalni buket za sahrane

Cveće se najčešće na sahrane nosi na ovaj način. Venci za sahrane ili suze za sahrane su posebni buketi koji se prave za nošenje na groblje. To su manji ili veći buketi koji su posebno upleteni u obliku kruga ili ovalnog oblika suze, u kombinaciji sa zelenim grančicama koje mogu biti od zimzelenog ili listopadnog bilja. Izbor boje zavisi kome su venci za sahane namenjeni. Za žene najčešće se biraju crveni ili rozi cvetovi ali naravno, postoji mogućnost korišćenja i drugih boja. Za muškarce najčešće se prave venci ili suze za sahrane koje su bele, žute, narandžaste boje itd., mada naravno i ovde postoje odstupanja. Ono što je važno naglasiti na groblje se uvek nosi paran broj cvetova u buketu/suzi/vencu.

Suze za sahrane – dostava cveca na željenu adresu

„Dunjin cvet“ je moderna cvecara.Online kupovina i naručivanje je naš način poslovanja i put da zadovoljimo potrebe naših kupaca.


Ukoliko niste u mogućnosti da odete na neku sahranu a želite da pošaljete porodici ožalošćenog odgovarajući buket ili suzu to od sada možete da uradite preko našeg sajta. Naša stranica nudi mogućnost da naručite odgovarajući buket ili venac napravljen od cveća po vašem izboru i dostavimo ga na željenu adresu. Dostava cveca se obavlja profesionalno i veoma brzo, tako da ćemo venac ili suzu po vašoj želji da dostavimo u dogovorenom roku na datu adresu. Klikom na sledeći link možete pogledati neke od buketa koje nudi naša cvecara. Online naručivanje vam omogućava i da sami kreirate željeni buet od cveća po vašoj želji.


Pogledajte nekoliko naših predloga, na primer venac od 50 belih ruža, diskretni, elegantni venac koji će svojom lepotom preneti celu dimenziju iskrenog i dubokog saučešća.


Ovakav venac može da se napravi i sa crvenim ružama ili pak cvećem po vašem zboru i želji. Naša cvećara „Dunjin cvet“ je veoma otvorena za svaku vrstu dogovora, pa tako možete izabrati neki od naših buketa , odnosno možete pogledati suze za sahrane koje već postoje u ponudi.


Aranžmane koje pravimo za ovakve prilike pravimo veoma promišljeno tako da izbegnemo kitnjavost, previše boja i šarenila. Naši venci i suze su zbog toga dosta jednostavnih formi, svedeni po bojama, aranžirani sa merom i ukusom.


Jedna od takvih suza je i naša suza – Ljiljan, ruže i anturijum, jednostavna, lepa i veoma pristojna kombinacija cveća.


Po vašoj želji na suzama i vencima se može napisati prigodna poruka, a ukoliko niste sigurni šta bi bilo prigodno napisati mi vam svakako možemo izaći u susret i dati neki predlog. Naša dostava cveca je veoma pouzdana i brza, pa vam možemo olakšati posao ukoliko niste sami u mogućnosti da odnesete cveće na sahranu ili groblje.


Prolaznost vremena, svu tugu i bol koje prate završetak nečijeg životnog veka, izraze poštovanja i saosećanja sa patnjom onih koji ostaju bez nekog najbližeg možete pokazati cvećem ili aranžmanima koje za vas može kreirati naša cvecara. Online poručivanje vam omogućava laku i brzu kupovinu može vam u velikoj meri olakšati izbor cveća i za ovakve prilike.

Podeli s prijateljima:

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom