Online cvećara Dunjin cvet

Cveće prema horoskopskom znaku

OVAN (21. 3. – 20. 4) – Glog predstavlja njihovu ogromnu fizičku energiju


Vatreni Ovnovi imaju ogromnu fizičku energiju, pa je za njihov cvetni simbol odabran glog, prekrasni cvet neobičnih, ispupčenih tučaka i čvrste stabljike

Ukoliko odaberete buket karmin crvenih karanfila ili ruža kombinovanih sa grančicama ruzmarina, Ovan sigurno neće biti ravnodušan.

Pravi izbor biće i buket različitih cvetića ciklama i ljubičaste boje, koji se iz centra širi u svim smerovima projektujući burna i snažna ovnovska osećanja. Ako želite da se udvarate Ovnu, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za ognjeni buket sa crvenim i jarkožutim cvećem koji će očarati neukrotivog Ovna.


BIK (21. 4. – 20. 5) – Crvena ruža za vatrenog bika


Prema legendi, crvena ruža nastala je tako što se Venera, zaštitna planeta Bika, ubola na tri bele ruže, a njena krv ih je učinila crvenim.

Ruža je simbol ljubavi, a Bikovi zaista žive za ljubav, pa je zato ovaj prelepi cvet i proglašen njihovim simbolom. Osobe rođene u ovom znaku od vas očekuju skupocene poklone ili cvetne aranžmane koji na njih deluju umirujuće.

Bika ćete sigurno osvojiti ako mu poklonite lepo aranžiran buket mirišljavog cveća. Pravi izbor za ove osobe predstavljaju aranžmani skladnih tonova, kao i buket mirišljavih maćuhica. Dobitna kombinacija su i roze ruže ukrašene zelenim listovima eukaliptusa u luksuznom pakovanju. Bik će biti očaran ako cveće aranžirate u korpi s mnogo voća i obaveznom flašom šampanjca.


BLIZANCI (21. 5. – 21. 6) – Različa za veliku životnu energiju


Cvetni simbol ovog zodijačkog znaka je različak, jer njegovi mali cvetovi zrače svežinom i odaju veliku životnu energiju koju poseduju Blizanci. Ukoliko želite da cveće poklonite Blizancima, morate znati da taj buket obavezno mora da bude u dve boje i da pre svega mora u njima da podstakne veselo i optimistično raspoloženje.

Pravi izbor za Blizance biće iris ili krin, po mogućstvu beli, ili u nekoj svetlijoj nijansi. Ukoliko dnevnu sobu Blizanaca ispunite zumbulima ili ljiljanima, oni će biti više nego zadovoljen.


RAK (22. 6. – 22. 7) – Nežni lotosov cvet

Cvetni simbol Rakova je lotosov cvet koji lagano pluta na površini vode, prepuštajući se vodi da ga slobodno nosi, simbolišući tako postupke osetljivih Rakova.

Kada je cveće u pitanju, dobar izbor za Rakove predstavlja ljubičasti jorgovan, ruže pastelnih boja ili sitno belo cveće. Raskošni buketi ili samo jedan lepo upakovan cvet. Rakovi će biti najsrećniji, ako im svaki dan poklonite bar po jedan cvetić sa romantičnom porukom.


LAV (23. 7 – 23. 8) – Suncokret za predstavnike Sunca


Cvetni simbol Lava je suncokret, cvet sa veličanstvenim narandžasto-žutim cvetovima.

Biće oduševljeni sa buketom jarkonarandžastih cvetova, ili luksuzno upakovanim gardenijama ili ciklamama, koje će biti ukrašene mašnama i satenskim tračicama. Zbog njihovog snažnog karaktera i strastvene prirode, Lavovima naročito odgovara suncokret, kao i poljsko cveće u različitim nijansama žute boje.


DEVICA (24. 8 – 23. 9) – Nevini beli ljiljan


Cvetni simbol Device je beli ljiljan.

Dobar izbor biće amarilis, jer ova biljka velikih i upadljivo lepih cvetova simboliše najuzvišenija ljubavna osećanja. Takođe, nećete pogrešiti ako Devici poklonite buket orhideja i jasmina, naročito u beloj boji. Ako Devici poklonite hortenziju, njene oči zablistaće posebnim sjajem.


VAGA (24. 9 – 23. 10) – Lala kao simbol elegancije


Lala ih najbolje predstavlja, jer je sa visokom i tankom stabljikom i nežnim laticama, pravi simbol elegancije.

Najviše će ih obradovati zanosni iris ili veliki buket belih, roze ili crvenih ruža u luksuznom pakovanju. Naročito im prija da svaki dan dobijaju bar po jedan cvet s ukrasnom mašnom ili s ljubavnom porukom. Ako želite da osvojite romantičnu i nežnu Vagu, pred vratima joj ostavite buket njenog omiljenog cveća i ona će biti zauvek vaša.


ŠKORPIJA (24. 10 – 22. 11) – Misteriozne gladiole


Posebno ćete ih obradovati ukoliko im poklonite buket gladiola u jarkim i zagasitim nijansama crvene, ljubičaste i narandžaste boje.

Dobar izbor su i cvetni kaktusi ili ruže u kombinaciji sa zelenim granama paprati. Škorpije će biti veoma zadovoljne ako njihovo omiljeno cveće spakujete u neku zanimljivu vazu ili posudu neobičnog oblika.


STRELAC (23. 11 – 21. 12) – Frezije oslikavaju želju za raznovrsnošču


Cvetni simbol Strelaca je frezija, koja vodi poreklo s juga Afrike i čije male raznobojne latice simbolišu Strelčevu želju za raznovrsnošću.

Kada im poklanjate cveće, najbolji izbor za njih predstavljaju buketi ljubičica i frezije u jarkožutoj boji. Nemojte zaboraviti da Strelci reaguju i na opojni miris cveća. Njima zbog njihovog senzibiliteta najviše pogoduje različak i šareni veliki buketi kombinovani s mešovitim šarenim cvećem. Ako želite da vaš Strelac zablista od sreće, napravite neobičan cvetni aranžman u koji ćete staviti neku plišanu igračku i napisati šaljivu poruku.


JARAC (22. 12 – 20. 1) – Rustična arnika za tvrdoglave


Za njihov cvetni simbol je arnika.

Jarci će se više obradovati jednom lepo upakovanom cvetu nego raskošnom buketu jer je to za njih bespotrebno bacanje para. Da biste smekšali njihov strog karakter i oraspoložili ih, najbolje je da im poklonite bukete kukureka, zelenike ili bršljena u kombinaciji s mirisnim narcisima. Ako želite da se udvarate Jarcu, to ćete najbolje učiniti kad pripadnicima ovog horoskopskog znaka poklonite buket žutih lala ukrašenih rafijom s obaveznom porukom. Buket mirišljavih zumbula ili saksijsko cveće nijednog Jarca sigurno neće ostaviti ravnodušnim.


VODOLIJA (21. 1 – 19. 2) – Mimoza kao simbol emancipacije i slobode


Cvetni simbol Vodolije je lepršava mimoza, simbol emancipacije i slobode, pa je sasvim logično to što je ona odabrana za njihov cvet.

Kada im poklanjate cveće, opredelite se za bukete od đurđevka, zimskih ruža u različitim tonovima ili buket poljskog cveća plave boje. Posebno vam preporučujemo narcis, koji Vodoliju naročito obraduje.

Pripadnici ovog horoskopskog znaka vole neobične aranžmane. Omiljena posuda im je amfora ili neka unikatna vaza koja je napravljena samo za njih. Ako želite da Vodoliju ostavite bez daha, to ćete najbolje učiniti ako za njih organizujete neku cvetnu pustolovinu koja podrazumeva mnogo cveća različitih boja koje će Vodolija aranžirati po sopstvenom ukusu.


RIBE (20. 2 – 20. 3) – Opojna visibaba


Cvetni simbol Riba je visibaba.

Ribe će se najviše obradovati neobičnim aranžmanima od različitih vrsta paprati s bogatim zelenim granama, kao i cveću opojnog mirisa. Omiljeni cvet Riba je jasmin koji najviše odgovara njihovoj romantičnoj prirodi. Pripadnici ovog horoskopskog znaka najviše će se obradovati bogatim ili velikim buketima poljskog cveća u kojima preovlađuju plavi i roze tonovi i nijanse. Ranjive Ribe najbrže ćete osvojiti ako im poklonite mirišljavi cvetni aranžman s mirisnom notom njihovog omiljenog cvetnog parfema ili prolećnu korpu prepunu smelih kombinacija tamnocrvenih cvetova s cvećem u boji senfa, kajsije i bundeve.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom