Online cvećara Dunjin cvet

Boja cveća u skladu sa prilikom

Da li radije poklanjate jedan cvet, buket cveca ili su cvetni aranzmani vaš prvi izbor?


Dame vole poklone. Bilo da imate povod ili bez njega, uvek je dobro obradovati dragu omiljenim cvećem. Ali, pazite, svaki cvet ima posebno značenje. A i svaka boja u određenim prilikama uvek nosi neku simboličnu poruku. Kao simbol jake ljubavi i zahvalnosti izdvaja se ruža i ona je cvet koji se najviše poklanja. Pažljivo birajte boju, cvet, ali i priliku kada ćete određeni buket cveca darovati.

Prilike u kojima cveće ne bi trebalo da izostane


Da li znate šta je floriografija?


Jezik cveća ili floriografija često služi za iskazivanje osećanja. Iako u našoj zemlji postoji verovanje da se ne poklanja paran broj cvetova, u drugim zemljama to nije slučaj.


Kod nas se obično jedan cvet poklanja bez nekog posebnog povoda. Cvecare u Beogradu potvrđuju da se za godišnjicu ili rođendan voljene osobe najčešće biraju tri ili pet cvetova, a to možemo i mi reći. Ako je neka posebna prilika, prosidba, veridba, svadba onda poručite veći buket cveca.


Preveliki i raskošan buket često izgleda neukusno, tako da nemojte eksperimentisati. Ne zaboravite, više je manje. Za prijatnu atmosferu i romantičnu večeru za dvoje mogu vam poslužiti cvetni aranzmani koji će doprineti lepšem i ugodnijem ambijentu.


Za posete novopečenim majkama ili prijateljici koji se razbolela nikada nemojte nositi buket cveca intenzivnog mirisa, već izaberite neke manje intenzivne mirise ili korpu voća koja je raskošne boje i koja će doprineti da oporavak bude brži.

Cveće govori bojom


Koje cveće najradije poklanjate?


Da li radije birate buket cveca po boji ili prvo obratite pažnju na vrstu cveća?


Ako vas najpre privuku raskošne boje, pa tek onda gledate vrstu cveća, onda bi trebalo da znate da cveće zapravo pomoću svojih boja govori.


Roze, belo, crveno ili žuto cveće, koju boju najradije kupujete?

Nežna i elegantna roze boja


Kombinacijom crvene i bele boje nastala je roze. Cvetni aranzmani koji sadrže ovu boju prenose poruku nežnosti, dubokih simpatija, ali i romantične ljubavi. Buket cveca u kojem je roze dominantna pleni svojom elegancijom i otmenošću, a najčešće je odličan poklon za devojke. Ako želite da čestitate nekome rođenje devojčice ili da obradujete ćerku cvetni aranzmani sa samo jednim roze cvetom jesu idealan izbor.


Kada hoćete da stavite do znanja simpatiji da gajite duboke i skrivene emocije, pogledajte šta to sve nudi naša prodaja cveca online i pokažite dragoj koliko vam je stalo do nje.

Bela kao simbol savršenstva, vere i nežnosti


U vidljivom spektru kombinacija svih boja stvara belu boju. Zato ova boja predstavlja simbol savršenstva. Ukoliko želite da pokažate dragoj osobi koliko vam znači i da je izuzetno poštujete, onda je buket cveca bele boje savršen izbor. Kale, amarilis, orhideja ili ruža samo su deo ponude koju sadrži naša prodaja cveca online, zato izaberite odmah najlepši buket za svoju dragu osobu.


Žuta – boja radosti i sreće


Iako još uvek postoje predrasude da je žuta simbol ljubomore, heraldičko značenje ove boje svedoči o tome da žuta predstavlja simbol časti i lojalnosti. Žuta je veoma upećatljiva ako se kombinuje sa drugim bojama. Kada želite da iskažete želju za novim početkom ili da prijateljici stavite do znanja koliko vam je do nje stalo, birajte buket cveca koji sadrži žuto cveće. Cvecare u Beogradu posebnu pažnju obraćaju na žuto cveće, jer znaju da su žuti cvetni aranzmani simbol radosti i sreće.

Njeno veličanstvo – crvena


Odlučnost, energija ili boja vatre i krvi, šta vi kažete za crvenu boju? Vrlo je efektna i nosi jasnu poruku, a u ponudi koju naša prodaja cveca online ima mogu se naći različiti cvetni aranzmani koji sadrže crvene ruže, lale ili amarilisa. Znaju sve cvecare u Beogradu, a mi posebno da je crvena boja ljubavi i seksualnosti, zato pažljivo pripremamo cvetne aranzmane u kojima je crvena dominantna.


Zaljubljenost, strast, nesputana erotika, to su razlozi zbog kojih se cveće crvene boje nikada ne odbija. Značenje je svuda isto. Crveno je boja ljubavi!

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom