Online cvećara Dunjin cvet

Bidermajeri i njihove kreativne dekoracije

Organizacija venčanja predstavlja pravu slatku muku otkako je porasla ponuda u svakom elementu svadbe – torte, bidermajeri, cvetni aranžmani, kao da se takmiče šta će biti lepše, kreativnije i romantičnije.


Tako su i bidermajeri sada postali mnogo više od običnog buketa. Pružamo vam inspiraciju u pravoj rapsodiji boja i mirisa.


Bidermajeri od ruža


Ruže su odavno prešle u klasiku kao svadbeni cvet, pa se i bidermajeri rađeni od ovog cveta smatraju najpre klasičnim i romantičnim. Ipak, i ruže se mogu veoma kreativno iskoristiti, tako da se postigne efekat romantike, a opet da u pitanju ne budu već viđeni i pomalo dosadni bidermajeri.


Za početak predlažemo odstupanje od bele i crvene i iskorak u nežnu roze ili puderastu narandžastu nijansu. I bidermajeri u svetlo-ljubičastom tonu takođe mogu delovati veoma inspirativno.


Kada ste ovim bojama načinili kontrast beloj kao osnovnoj boji čitavog dana venčanja, bidermajeri bi trebalo da budu dodatno dekorisani zelenilom. Umesto klasičnih grančica i lišća, možete se odlučiti za klasičnu zelenu podlogu na koju će se pričvrstiti ruže. Takođe, bidermajeri mogu imati i diskretan nakit kao dodatak, poput cirkona u središtu rascvetalih ruža.

Inspiracija u romantici i prirodi


Nežne, pastelne boje prirode uvek mogu predstavljati najbolju inspiraciju kada su romantični bidermajeri po sredi. Birajte pomalo nesređene forme koje ovakvi bidermajeri imaju umesto klasičnih, čvrsto uvezanih loptastih oblika. Samim tim će i buket delovati prirodnije.


Pored zelenila kojima se bidermajeri gotovo redovno ukrašavaju, bukete možete obogatiti i belim, crvenim ili nežnim roze bobicama, koje će dodati dinamiku aranžmanu. Nemojte se ustručavati da sa većim cvetovima, poput ruža ili lala, kombinujete i sitnije poljsko cveće. Bidermajeri koje krasi poneka ljubičica, visibaba ili đurđevak, mogu delovati veoma slatko i romantično.


Bogati aksesoari za bidermajere


Odnedavno, gotovo da je postalo pravilo da se bidermajeri posebno ukrašavaju nakitom koji se na različite načina pričvršćuje za cveće.


Pored već pomenute kombinacije citrkona sa ružama, postoje i mnogo upadljivije i svečanije varijante u kojima se bidermajeri mogu pronaći. Jedna od njih svakako pripada viktorijanskom stilu, u okviru kog su bidermajeri samo podloga za različite broševe retro formi, bogato i filigranski ukrašene.


Na raspolaganju su vam i opcije koje čine bidermajeri sa zlatnim trakama oko stabljike, na koje se pričvršćuje zlatni nakit, odnosno privesci raznih oblika i veličina.


Ni srebro se ne zaobilazi, jer posebno lepo deluju bidermajeri koji kombinuju belu boju cveća sa srebrnim biserima ili većim, glomaznijim nakitom koji se pričvršćuje na traku oko stabljika. Ni klasični biseri nisu propušteni, a i oni se u bidermajeru neretko kombinuju sa belom bojom.


Efektni bidermajeri u drugačijim bojama


Pomenute svetlo-ljubičaste ruže trenutno su najpopularnije cveće od kog se bidermajeri prave, ali i bordo nijansa polako počinje da osvaja ovaj element venčanja.


U svakom slučaju, boje koje ne pripadaju crvenim ili belim (bež) tonovima smatraju se efektnijim za izgled bidermajera, te se možete rešiti i za jače narandžaste ili čak žute cvetove.


Žuti bidermajeri posebno su prisutni u okviru letnjih venčanja, te se bira žuto cveće, od ruža preko poljskih cvetova do neizbežnih i veoma originalnih suncokreta.


Gledajte da kreativni bidermajeri ipak budu vaš izbor, više naginjite prirodi i opuštenim formama, ili se pak rešite za luksuzne i bogate verzije sa mnoštvom nakita.

Podeli sa prijateljima

Dodatne zanimljivosti o cveću

Buket 101 ruža

Ruža je cvet koji će uvek biti simbol nad simbolima i koji će uvek nositi titulu kraljice cveća.

Shopping Cart
Scroll to Top
Poručite telefonom